Magazin 16.12.2018.

“Snješkovo” danas otvara vrata mališanima

ČITANJE: 1 minuta

Muzičko-scenskim programom namijenjenom djeci, danas će ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci biti otvorena manifestacija “Snješkovo”.

Otvaranje manifestacije, koje je zakazano za 17.00 časova, uveličaće Dječiji hor “Vrapčići”, kao i omiljeni dječiji junaci Maša i Medo, te Sveti Nikola i Djed Mraz, najavljeno je iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

“Na samom ulazu u holu pozorišta, posjetioci će moći da vide nevjerovatni snježni grad u kojem žive rođaci Snješka Bijelića različitih oblika, veličina i karaktera, a za tu bajkovitu atmosferu i kreativne izraze zaslužna je scenograf Dječije pozorišta Srpske Berina Šuščević, dok je novogodišnja prodavnica preuzeta iz prošlogodišnje novogodišnje predstave, a djelo je Dragane Purković Macan”, navedeno je u saopštenju.

Tokom “Snješkova” najmlađi posjetioci će uživati u bogatom edukativnom, zabavnom i kreativnom programu, koji će biti održan na tri lokacije.

U prostoru Muzeja pozorišnih lutaka i čarobne šume biće organizovana druženja sa dječijim piscima, slikarske radionice, čitanje bajki, oslikavanja lica, te umjetničke radionice, modne revije i radionica kuvanja.

Pokrovitelj manifestacije je kabinet Predsjednika Republike Srpske Željke Civijanović koji se pobrinuo da svaki posjetilac dobije bar jedan slatkiš.

Prijatelji “Snješkova”, kao što je kompanija “M:tel”, te firme “Prointer”, “Vivia”, “Bojprom”, “Bonito”, NLB banka i drugi pobrinuli su se da i ove godine prostor Dječijeg pozorišta Srpske odiše čarolijom i da svi sadržaji u njemu budu besplatni.

“Snješkovo” će biti otvoreno do 30. decembra svaki dan od 11.00 do 19.00 časova.

(Srna)