Politika 14.01.2022.

SNSD: Dobri odnosi Republike Srpske i Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Dobri odnosi Republike Srpske i Srbije su među najvažnijim prioritetima politike SNSD-a i prethodnih godina dostigli su najviši nivo kroz političko razumijevanje, planske aktivnosti na realizaciji zajedničkih projekata od strateškog značaja, posebno u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike, saopšteno je iz SNSD-a.

SNSD pozdravlja podršku i doprinos Srbije razvoju lokalnih zajednica u Republici Srpskoj kroz različite projekte, čime je dala nemjerljiv doprinos sveukupnom razvoju Republike Srpske i nastojanjima institucija na pravljenju boljih uslova za život građana.

Ova stranka pozdravlja opredjeljenje Srpske i Srbije da i dalje zajednički rade na unapređenju međusobnih odnosa, u funkciji čega su i današnji razgovori srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

SNSD smatra da o svakom konstruktivnom prijedlogu, važnom za poboljšanje pozicije Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini, treba razgovarati.

“Sigurno je da će dodatnom osnaživanju naših sveukupnih odnosa doprinijeti i danas dogovoreni Veliki sabor Srbije i Srpske, kao i zajednička sjednica dvije vlade”, navodi se u saopštenju SNSD-a.

(Srna/B.M)