Vijesti 03.04.2017.

Sofija u toku sedmice na liječenju u SAD?

ČITANJE: 2 minute

Zdravstveno stanje trogodišnje djevojčice Sofije Mićević, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, u nekoliko zadnjih dana se poboljšalo, tako da se može očekivati da bi u toku sedmice mogla da krene na liječenje u kliniku “Jons Hopkins Medicine International” u Baltimoru.

Potvrdili su ovo iz Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” i dodali da su doktori sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr Vukan Ćupić” u Beogradu polako počeli da je skidaju sa kiseonika.

“Čim je skinu sa kiseonika, nadamo se da će da poleti i da će to biti u toku ove sedmice”, kažu iz ove organizacije.

Dodali su da nakon akcije, u kojoj je sakupljeno 270.000 dolara (485.987 KM) za prvi dio liječenja male Sofije, nema stajanja, jer je misija sakupiti još 540.000 dolara (971.974 KM) da bi mogli proglasiti pobjedu.

“Od subote  je aktivan i humanitarni broj 1457 putem kojeg donirate jednu konvertibilnu marku za liječenje”, ističu iz organizacije i dodaju da će se potruditi da urade zajednički humanitarni broj za sve mreže.

Kako kažu, ovaj broj biće aktivan do 30. aprila, a paralelno s tim biće nastavljeni i drugi vidovi prikupljanja novca. Pozivaju sve dobre ljude da nastave i dalje sa prikupljanjem novca za ovu hrabru djevojčicu.

Mnoštvo humanitarnih akcija za prikupljanje pomoći je u punom jeku, a juče je grupa građana “Inicijativa građana Bulevar” iz Banjaluke organizovala na tribinima igrališta OŠ “Jovan Cvijić” sportsko-kulturni događaj humanitarnog karaktera, gdje je cilj sakupljanje pomoći za liječenje trogodišnje Sofije.

“Svi smo srcem za Sofiju, da se što prije prikupi novac za liječenje naše sugrađanke”,  rekao je Gordan Tica, jedan od članova Inicijative. Dodao je da je u školskom dvorištu zasađeno i drvo za Sofiju.

Savjet mjesne zajednice Nova varoš iz Banjaluke  donio je jednoglasnu odluku da svi iz zajednica etažnih vlasnika (ZEV) sa svojih računa uplate na Sofjin račun, prema odlukama koje donesu na skupštini stanara.

“Zahvaljujemo našim sugrađnima iz Nove varoši na velikoj humanosti koju iskazuju svih ovih dana i pozivamo i sve ostale mjesne zajednice ZEV- ove u gradu na Vrbasu da se ugledaju na ovaj humani gest”, kažu iz ove mjesne zajednice.

Žiro računi:

Svi koji žele i mogu pomoći maloj Sofiji Mićević to mogu učiniti putem uplata na sljedeće žiro račune:

Mićević Sofija

Nova banka A.D. Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka A.D. Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

3383502257474786 (KM račun)

(nezavisne.com)