Sport 26.11.2021.

SRPSKI KOŠARKAŠ SE BORI ZA ŽIVOT: Jelovcu se pogoršalo stanje, AEK otkazao meč

ČITANJE: 2 minute

Srpski košarkaš Stevan Jelovac u kritičnom je stanju i bori se za život poslije moždanog udara.

Grčki portal Basketworld.net prenosi da u AEK-u trenutno vlada šok i da je Jelovac klinički mrtav, jer mu zdravstveno stanje ubrzano pogoršava.

„Vijest nikako nije dobra, pošto poslednje informacije govore da se zdravstveno stanje ovog asa ubrzano pogoršava i to govore ljekari koji ga posmatraju u ‘Metropoliten bolnici’. Sada se njegova porodica nada čudu, kako bi Stevan Jelovac pobjedio opasnost po život. Saopštenje AEK-a od pre dva dana govorilo je o njegovoj kritičnoj, ali stabilnoj situaciji i svi su čekali pozitivne vijesti, što se nažalost nije desilo“, navodi ovaj portal.

Klub je otkazao i prijateljsku utakmicu sa Larisom, bez objašnjenja, a potresna situacija posebno je pogodila sestru Saru, koja je napisala jedno od najdirljivijih pisama.

„Sjećaš se kako smo oboje prevrtali očima na tatinu i maminu rečenicu: ‘Cijeli život je borba’. Došao je trenutak bato moj da tu rečenicu prihvatimo i shvatimo je ozbiljno. Znam da me čuješ i zato želim da me slušaš pažljivo, nemoj da se bojiš, tu je tvoja seka, svi smo tu, uz tebe smo. Znaš lepi moj, osetim da mi Bog šalje nadljudsku moć i snagu. Ja sam tvoja krv i tvoje meso, ja te osetim, znam da osetiš i ti mene. Doktori koji mi te paze kažu da je ovo maraton, zamisli koliko će radosti u naše živote doneti pobeda, živim za taj dan najlepši moj. Živim za dan kada ćeš se opet smejati na sav glas iz srca, onako kako samo ti umeš ljubavi moja“, napisala je Sara Jelovac.

Srbija i Grčka ujedinile su se u molitvi za Jelovca, poruku su pružili i navijači Panatinaikosa, mnoge kolege, a Miloš Teodosić bio je prilično potresen zbog stanja Jelovca.

(N.S)