Vijesti 12.04.2018.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE Usvojeni programi rada za 2018.

ČITANJE: 1 minuta

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Banja Luka usvojen je izvještaj o radu za 2017. godinu i program rada Gradskog štaba za 2018. godinu.

Prihvaćen je i plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara, kojim su identifikovani rizici od požara, izvršena analiza rizika i kapaciteta, te utvrđene slabosti i nedostaci na osnovu čega su dati prijedlozi dodatnih mjera.

Štab je usvojio i plan odbrane od poplava kao i odluku o određivanju privrednih društava i pravnih lica, nosilaca poslova i zadataka u provođenju mjera zaštite i spasavanja na teritoriji Grada Banja Luka.

U okviru informacije o sprovedenoj edukaciji za učenike srednjih škola istaknuto je da Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice  po prvi put proveo teoretsku obuku za 1.100 učenika iz 15 srednjih škola o temi „Mjesto i uloga civilne zaštite u jedinstvenom sistemu bezbjednosti Republike Srpske i BiH“.

Štab je zatražio od Odsjeka da i u daljem periodu nastavi sa ovim aktivnostima na obuci učenika, kao i sa daljim provođenjem plana obuke i osposobljavanja jedinica i timova civilne zaštite i povjerenika zaštite i spasavanja na teritoriji grada Banje Luke za 2018. godinu.