Vijesti 31.12.2022.

Stalno joj se vraća: Zašto se Slovenac Emil zaljubio u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Ćevape nikad ne preskače, ali ni prebranac, jer je, kaže Emil Meznarič, ovdje mnogo bolji nego u Sloveniji. Ali, nije samo hrana razlog zbog kojeg ovaj Slovenac iz Ptuja često dolazi u Banjaluku. U nju se, priznaje, zaljubio još prije šest godina.

Od tada, dolazi kad god može da malo odmori, jer mu se čini da je Banjaluka grad otvoren za sve, a domaćini su srdačni i gostoprimljivi.

“To je bilo prije šest godina. Sarajevo je lijepo, ali ogromno i hladno u odnosu na Banjaluku i zato se njoj vraćam. Simpatično mi je, iako sam lično jugonostalgičar, što je Banjaluka, ali i generalno Republika Srpska, kao Srbija u malom”, priča Emil.

Ipak, ima nešto što mu se ne dopada u gradu. U pitanju je, kaže, veliki broj kockarnica i kladionica, a to je u Sloveniji uređenije i manje dostupno. Takođe, primjećuje da je Banjaluka postala slična kao i njegova domovina, sa ogromnim tržnim centrima koji gase male radnje.

“Opet, bez obzira na sve, Banjaluka mi je u srcu. Mjesto gdje se rado vraćam. Ovo je grad koji ima sve, a najviše dobre ljude”, zaključuje Emil za BL portal.