Politika 02.06.2021.

Stanivuković čestitao novom gradonačelniku Zagreba

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković uputio je čestitku Tomislavu Tomaševiću povodom izbora za gradonačelnika Grada Zagreba, poručivši da ga raduje, što mladost sve češće pobjeđuje, te mu je poželio mnogo uspjeha u njegovom radu.

– Duboko vjerujem da će Grad Zagreb pod Vašim vođstvom ići naprijed i da ćete biti nosilac važnih promjena. U Vašoj pobjedi prepoznao sam put, kojim sam i sam hodio, jer smo i Vi i ja borbe vodili kroz aktivizam na ulicama među svojim građanima, a prije dolaska na mjesto gradonačelnika smo sjedili u skupštinskim klupama lokalnog i republičkog parlamenta, srčano se boreći za naše ideje, a takav vid borbe od naroda biva prepoznat i nagrađen – navedeno je u čestitki.

Gradonačelnik Banje Luke je poručio da vjeruje da će novi gradonačelnik Zagreba i u ovoj ulozi biti jednako hrabar i odvažan, te da će istrajati na svojim idejama i donositi dobre odluke za svoj grad.

– Takođe uvjerenja sam da zajedničkim snagama možemo unaprijediti saradnju naša dva grada i stvoriti prilike da zajednički radimo na projektima, kojima ćemo poboljšati uslove života naših sugrađana. Iskreno se nadam da ćemo biti u prilici da se uskoro sretnemo i podijelimo korisna iskustva za naše lokalne zajednice – navedeno je.

(E.M)