Vijesti 26.12.2018.

STEFANOVIĆ: Skandalozne tvrdnje da je policija Srbije bila u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, izjavio je da su više nego skandalozne tvrdnje ministra bezbjednosti BiH, Dragana Mektića, o navodnom učešću pripadnika srpske policije u policijskoj intervenciji u Banjaluci u utorak.

Mektić je, naime, ranije rekao “da ne isključuje mogućnost da su u policijskoj intervenciji u Banjaluci učestvovali pripadnici Specijalne policije iz Srbije”.

“Pored činjenice da su i Ministarstvo unutrašnjih poslova i predsednik Republike Srbije u potpunosti demantovali bilo kakvo učešće naših pripadnika u događajima u BiH, podsetiću da Mektić, kao ministar sigurnosti, ima kontrolu i nad graničnom policijom, tako da svakako može da zna i ko ulazi i ko izlazi iz BiH”, rekao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

On otuda ovakvo ponašanje Mektića ocjenjuje kao potpuno nedobronamjerno prema Srbiji i građanima Srbije.

“Očigledno je da ovakva izjava ima za cilj stvaranje dodatne nestabilnosti u regionu i narušavanje odnosa između srpskog naroda koji živi u Srbiji i u Republici Srpskoj. Kao ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije još jednom u potpunosti odbacujem tvrdnje da je bilo koji pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovao u događajima u Banjaluci, jer se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i entiteta”, poručio je Stefanović.

(Nezavisne)