Politika 08.01.2023.

Stevandić: Stvaranje Srpske – najveće dostignuće u zadnja dva vijeka

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je svim građanima 31 godinu postojanja Republike Srpske, ističući da će stvaranje Srpske ostati jedan od najznačajnijih datuma u istoriji srpskog naroda i najveće dostignuće u zadnja dva vijeka.

– Obaveza svih nas koji smo Republiku Srpsku stvarali i koji je danas predstavljamo, nije samo protokolarna, već nas obavezuje da one koji su se u Srpskoj rodili nakon njenog stvaranja, uvijek podsjeća na veličanstvenu i neprocjenjivu žrtvu svih koji su u taj sveti temelj ugradili svoje živote, dijelove tijela i svoje porodice – rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, samo odani onima koji su Republiku Srpsku stvarali, a posvećeni onima koji se u njoj rađaju, bićemo dostojni njene veličine, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Stevandić je podsjetio da je narod Republike Srpske na referendumu prije nekoliko godina odbranio pravo da obilježava Dan Republike koji neki pokušavaju da ospore.

– Posebno nas raduje činjenica da je ove godine svečani defile povodom Dana Repubike u Istočnom Sarajevu, a svečana akademija u Banjaluci, što je dokaz našeg jedinstva i zajedničke ljubavi i odanosti prema otadžbini – rekao je Stevandić.

Istakao je da je Republika Srpska temelj opstanka, ravnopravnosti i slobode srpskog naroda.

(A.M.)