Vijesti 18.08.2018.

STRASTVENI BICIKLISTA STRADAO U STRAVIČNOJ NESREĆI “Nikada nije divljao prilikom vožnje. U šoku smo!”

ČITANJE: 3 minute

Biciklista Miroslav Zeljković (36) iz Banjaluke poginuo je u četvrtak uveče u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Slatini kod Laktaša.

Nesreća se dogodila na lokalnom putu Slatina-Banjaluka oko 19 časova, kada se Zeljković vozeći bicikl sudario sa kamionom „mercedes“ kojim je upravljao Ranko Kos (58) takođe iz Banjaluke.

Prema izjavama očevidaca, ova nesreća se dogodila kada je Zeljković vozeći bickl nizbrdo podletio pod kamion.

– Kada sam naišao tim dijelom puta već se desila nesreća. Prema onom što sam vidio, vozač kamiona je najvjerovatnije pokušao izbjeći biciklistu, jer je kamion skoro bio pored puta – ispričao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima pored puta je vidio je tijelo koje je pokriveno nekim čaršafom, a uz tijelo je bio i bickl.

-Nesreća se dogodila baš u krivini i teško je ovako reći da li je i ko prešao u suprotnu traku – istakao je naš sagovornik

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je mladić imao i kacigu na glavi, ali da mu to nije pomoglo da se spasi.

Brojni prijatelji stradalog Miroslava  sa kojima smo juče razgovorali kažu da je on bio momak za primjer i da još ne mogu vjerovati da je poginuo.

-Zeljković ili Džuga kako smo ga zvali, bio je osoba koju bi svako poželio za prijatelja. Bio je uvijek raspoložen i nasmijan, a uvijek bi bio tu i kada bi nekom trebala pomoć – pojašnjava jedan od njegovih drugova.

On je dodao da je Miroslav bio jako vrijedan momak koji je završio dva fakulteta u roku i nikada se nije žalio da mu je to bilo naporno.

– Uporedno je studirao poljoprivredu i Dif. Dugo je tražio posao u struci, da bi se na kraju zaposlio u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS – kaže jedan od njegovih prijatelja.

Ovaj sagovornik rekao je da je juče pozvao ministarstvo gde je Džuga radio i kaže da i tamo vlada nevjerica.

Drugi prijatelji su ispričali da je bio ludi zaljubljenik u vožnju biciklom i da skoro nije bilo dana da ga nije vozio.

– Znao je biciklom da se odveze i na mjesta koja se nekoliko desetina kilometara udaljena od Banjaluke i da se vrati isti dan. Prosto je obožavao da vozi bicikl – kaže naš sagovornik.

On je istakao da je bitno da je Miroslav uvijek bio oprezan kada vozi bicikl i da nikada nije divljao prilikom vožnje.

-Zbog toga nam nije jasno kako se desila ova nesreća, pošto je veoma dobro znao taj dio puta, jer često tuda vozio. Možda je kamion presjekao krivinu, možda je on nešto izbjegavao. Nadam se da će policija utvrditi kako se tačno desila nesreća – kaže pomenuti Miroslavov prijatelj.

Obdukcija i vještačenja

U banjalučkom tužilaštvu su rekli da je uviđaj na mjestu nesreće obavila tužilac Željka Fabić, zajedno sa policijom iz Laktaša.

-Tužilac je  naložio da se poduzma sve potrebna vještačenja kao bi se utvrdio uzrok nesreće. Osim toga tužilac je naredio i da se obavi obdukcija tijela nastradalog mladića – rekli su tužilaštvu.

(Srpskainfo)