Vijesti 15.08.2018.

STUDENTI NE ČEKAJU NOVI STUDENJAK Pomama za sobama i cimerima u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Ovog ljeta potražnja za privatnim smještajem u Banjaluci veća je nego ikaga, a oglasi u kojima studenti traže cimere preplavili su kako novinske oglase, tako i oglasne table oko fakulteta, ali i društvene mreže.

Kada je najavljeno da će obnova dva paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” trajati do oktobra, studenti koji imaju ispite i u septembru nije preostalo ništa nego da pronađu neku sobu ili stan.

S obzirom na to da su stanovi skupi, mnogi su se dali u traženje cimera, kako bi podijelili troškove, a sve više njih za to koristi i poznatu Facebook stranicu za upoznavanje “Spotted Banjaluka”.

– Teško je putovati na svaki ispit. U redu je za ove koji žive u Derventi, Prnjavoru ili Prijedoru, ali za nas iz Bijeljine je to teško, jer nam treba i do pet sati vožnje. Odlučila sam da septembra živim u Banjaluci, još bi bolje bilo kada bi našla cimerku – ispričala je studentkinja Sanja iz Bijeljine.

Mnogi studenti su poput Sanje krenuli u potragu za stanom, jer nisu sigurni kada će sobe u studentskom biti spremne za stanare, a ispiti se u ovom posljednjem roku moraju položiti, kažu oni.

(Srpskainfo)