STUDENTI NEZAINTERESOVANI Odgođeno predavanje Kormakove i Vigemarka u Banjaluci

Predavanje koje su ambasador SAD u BiH Morin Kormak i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark trebalo da održe studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci otkazano je zbog nezainteresovanosti studenata, potvrđeno je Srni u rukovodstvu ovog fakulteta.

Predavanje je trebalo da bude održano sutra, ali je otkazano poslije saznanja da studenti nisu zainteresovani da mu prisustvuju.

Prodekan za nastavu banjalučkog Ekonomskog fakulteta Saša Petković potvrdio je Srni da je predavanje otkazano.

“Morali smo da otkažemo predavanje iz prostog razloga što ne možemo obezbijediti dovoljno prisustvo studenata, s obzirom na to da su u jeku ispitni rokovi. Studenti dođu, polažu ispite i odlaze kući. Ne možemo im mi narediti da dođu na predavanje. Predložili smo da predavanje bude organizovano u oktobru ukoliko oni budu zainteresovani”, istakao je Petković.

On je podsjetio da je predavanje načelno dogovoreno u avgustu, a definitivno potvrđeno prošle sedmice.

Sagovornik Srne sa Ekonomskog fakulteta kaže da za mnoge profesore nije iznenađenje da studenti nisu zainteresovani za predavanje Kormakove.

“Ne može se iz ove priče isključiti činjenica da su SAD uvele sankcije profesoru Ekonomskog fakulteta Nikoli Špiriću. Špirić je izuzetno cijenjen i među studentima i među kolegama i stoga je jasno da ukoliko za njega nema mjesta u Americi, ni studenti ne žele američkog ambasadora na fakultetu. Osim toga studenti su između ispita i američkog ambasadora jasno odabrali šta im je prioritet”, rekao je jedan od profesora Ekonomskog fakulteta.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Vujo Vukmirica rekao je ranije Srni da su sankcije koje su SAD uvele Špiriću svojevrsna presuda bez suđenja i da je ta odluka antidemokratska i antiamerička, te da predstavlja direktno miješanje Amerike u predizbornu kampanju koja je u toku u BiH.

SAD su 10. septembra uvele sankcije Špiriću, a iz Stejt departmenta je tada saopšteno da je ta odluka donesena “zbog njegove umiješanosti u korupciju”.

(Srna)

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

Tokom “Banjalučke zime” duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja, u periodu od 15. decembra 2018. godine do 15. januara 2019. godine, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka.