Vijesti 17.10.2018.

Sud traži novo medicinsko vještačenje povreda pretučene Banjalučanke

ČITANJE: 2 minute

Kakve je povrede Biljana Keserović (53) iz Banjaluke zadobila kada ju je, po optužnici, pretukao sugrađanin Slobodan Marković (57), biće utvrđeno novim medicinskim vještačenjem, koje je naredio banjalučki Okružni sud.

“Sud će odrediti ko će uraditi vještačenje, a u obzir će biti uzete sve činjenice i medicinska dokumentacija. Dok se to ne obavi, proces će biti prekinut”, rekla je danas Snježana Kudrić, predsjednica Sudskog vijeća.

Markovića je banjalučki Okružni sud osudio na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Keserovićeve, a presudu je Vrhovni sud RS ukinuo i naredio novo suđenje.

Miljkan Pucar, Markovićev advokat, smatra da se u ovom slučaju ne radi o pokušaju ubistva. Tužilac Sanja Tadić-Stojisavljević istakla je da i dalje ostaje kod toga da je riječ o pokušaju ubistva.

Slobodan Marković, koji je bivši direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, osuđen je u septembru prošle godine na pet godina za pokušaj ubistva Keserovićeve, a koja je drvenom palicom brutalno premlaćena u garaži zgrade u Ulici Svetozara Markovića. Ta presuda je, međutim, ukinuta.

Keserovićeva je premlaćena  5. decembra 2016. godine u podzemnoj garaži.

U optužnici stoji da je Marković ovaj napad isplanirao, pa je pod točak Biljaninog pežoa, parkiranog u garaži, postavio drvo kako ona ne bi mogla krenuti.

Kada je sišla u garažu, te pokušala voziti, vidjevši da auto ne može ići izašla je i sagnula se da vidi u čemu je problem. Tada ju je, kako piše u optužnici, Marković napao i udario je u glavu drvenom palicom obloženom najlonom.

Ona je, kako su “Nezavisne” ranije objavile, potom pala na beton, a Marković je, kako je navedeno u optužnici, nastavio brutalno da je tuče palicom. U optužnici stoji da ju je udarao po glavi i cijelom tijelu, a nakon par udaraca ju je podigao i pokušao da ugura u vozilo, ali nije uspio jer se ona opirala.

Nasilnik joj je tada stao nogom za vrat, te nastavio da je tuče. Zavezao joj je platno preko usta da ne bi galamila, ali se ona oslobodila i zvala pomoć. Galamu su čuli komšija Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović koji su tuda slučajno naišli. Napadač je pokušao pobjeći, ali je savladan i zadržan do dolaska policije.

(Nezavisne)