Politika 13.04.2018.

SUFICIT U GRADSKOM BUDŽETU Novac će biti potrošen na finansiranje različitih projekata

ČITANJE: 1 minuta

Naredna sjednica Skupštine grada biće održana 24. i 25. aprila. Na ovoj sjednici, odbornici će, između ostalog, razmatrati prijedlog Statuta Grada, konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, te prijedlog odluke o raspodjeli utvrđenog suficita i neutrošenih namjenskih sredstava za 2017. godinu.

Govoreći o raspodjeli suficita, Radojičić je naveo da je Grad uspio domaćinski poslovati i uz brojne projekte koje je realizovao prošle godine ostvariti višak od devet miliona KM.

Istakao je da će sva raspoloživa sredstva ostvarena suficitom biti usmjerena u finansiranje projekata.

– Jedna od većih stavki, oko 500.000 maraka ide za izgradnju objekta mjesne zajednice i Policijske stanice na Laušu. Za nastavak Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića, za koji će dio sredstava biti obezbijeđen putem obveznica, iz suficita će biti izdvojeno dodatnih 600.000 KM. Takođe, oko 450.000 KM predloženo je da ide za nekoliko novih vodovoda. Nešto manje od pola miliona odnosi se na ulaganja u škole, i to rekonstrukciju dijela Tehničke, Elektrotehničke škole i Gimanzije i pet osnovnih škola. Preko 700.000 KM ide za civilnu zaštitu i poboljšanje opremljenosti civilne zaštite – precizirao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, razlozi za rebalans budžeta su uvrštavanje šest miliona KM koje Grad očekuje od emisije obveznica i raspored utvrđenog suficita. Nacrt će za oko 11 miliona KM biti veći u odnosu na dosadašnji budžet.

Pred odbornicima su i prijedlozi Nacrta Strategije razvoja kulture Grada i akcionog plana projekata Grada za 2018. godinu.

(Srpskainfo)