Magazin 15.06.2021.

Svečanim koncertom gradski tamburaši proslavljaju jubilej

ČITANJE: 1 minuta

Svečanim koncertima u Banskom dvoru, 17. i 18. juna sa početkom u 20 časova, Gradski tamburaški orkestar proslaviće 20 godina svog postojanja.

Pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića u Koncertnoj dvorani, tamburaši će odsvirati najbolje numere sa svog repertoara i na taj način pokazati publici da su zasluženo opstali na banjalučkoj sceni.

Tamburaši će pred banjalučkom publikom svirati dvije večeri, a besplatne ulaznice svi ljubitelji tamburice mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora već od danas 15. juna u terminu od 10 do 14 časova.

Na koncertu će nastupiti solisti Anica Zrilić, Aljoša Đumić, Nataša Vukojević-Dukić, Petra Golubović, Ivona Sarić, Nataša Grujinović, Ljubiša Samardžija, Ranko Pavić, te Grupa „Dar“.

Podsjećamo da, iako je Gradski tamburaški orkestar Banja Luka zvanično osnovan 2001. godine, njegovi korijeni su mnogo stariji, jer je prvi tamburaški orkestar u našem gradu osnovan davne 1927. godine, što potvrđuje da Banja Luka već skoro cijeli vijek njeguje ljubav prema tamburi.

Jubilej koji ove godine proslavljaju naši tamburaši svakako je pokazatelj jednog predanog rada, koji je prepoznala banjalučka publika, ali i svijet, jer je Gradski tamburaški orkestar na Svjetskom tamburaškom festivalu „Tambura fest“ 2017. godine osvojio „gran pri“ nagradu.

(E.M)