SVEČANO NA ŠUMARSKOM FAKULTETU I AGF-u Dva fakulteta obilježavaju godišnjicu

Šumarski fakultet i Arhitekontsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, 14. decembra 2018. godine, obilježavaju godišnjicu uspješnog rada i razvoja.

Navedenog dana, u 11 časova organizuje se Svečanu akademiju povodom 26 godina Šumarskog fakulteta. Akadmija će biti održana u prostorijama Šumarskog fakulteta, a tim povodom biće i promovisani diplomirani inženjeri i masteri šumarstva.

Svečana akademija povodom 22 godine uspješnog rada Arhitekontsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, biće održana u prostorijama fakulteta koje se nalaze u sklopu Univerzitetskog grada.

Događaj počinje u 14 časova, a planirana je i dodjela diploma diplomiranim studentima za akademsku 2017/2018 godinu. Studentima će se obratiti prof. dr Brankica Milojević, dekan Arhitekontsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.

CVIJANOVIĆ I DODIK: Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Beogradu da je počestvovana učešćem u tako važnom događaju kao što je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji, istakavši da Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje. “Počastvovana sam što sam dobila priliku da učestvujem u okviru ovog veoma važnog događaja i sastanaka upriličenog povodom dolaska

Istorijski susret hrvatskih katoličkih biskupa i episkopa Srpske pravoslavne crkve: Duboko žalimo svaku nedužnu žrtvu bilo kojeg naroda

Danas je u Požegi u Biskupskom domu održan susret episkopa Srpske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj i predstavnika Hrvatske biskupske konferencije. Na susret je pozvao požeški biskup i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog Antun Škvorčević. Iz Srpske pravoslavne Crkve na susretu je sudjelovao mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić; episkop gornjo-karlovački Gerasim Popović; episkop slavonski Jovan

RAJČEVIĆ: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Mazalica Stanivukoviću: Jesi li ti i za ukidanje Srpske?

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica žestoko je danas isprozivao poslanika PDP-a Draška Stanivukovića zbog njegove bliskosti sa hrvatskom poslanikom Ivanom Pernarom, nakon što je Pernar ovih dana napao Republiku Srpsku i založio se za njeno ukidanje!