Švercerima droge skoro 11 godina robije

Dobojlija Anđelko Miličević zvani Žico (28) osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora u Okružnom sudu u Doboju zbog šverca drogom i neovlaštenog držanja eksploziva.

On je uhapšen prošle godine u akciji “Teatar”, sa Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem. Izricanju presude prethodio je sporazum  o priznanju krivice.

– Od optuženog se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 1.730 evra i oko 6.000 dinara – navedeno je u presudi.

Njih trojica su od marta do 18. juna 2019. godine švercovali drogu spid zbog čega su Mitrović i Majstorović ranije osuđeni na po tri godine zatvora.

Trojac je pao nakon što su pokušali drogu prodati prikrivenim istražiocima.

– M. M. je kontaktirao jednog istražioca koji se predstavio pod pseudonimom te su ugovorili sastanak u motelu “M” na putu između Doboja i Sarajeva. Tada je M. M. kontaktirao dobavljača A. M. sa kojim ga je prethodno povezao K. M. – navodi se u presudi.

Mitrović je za početak prodao oko 100 grama spida istražiocu sa kojim se dogovorio za još jedno viđenje i prodaju kada mu je prodao još 500 grama istog narkotika. I u ovom slučaju dobavljač je bio Miličević.

Ovaj trojac pao je 18. juna prošle godine u Karakaju kod Zvornika kada su od nepoznatog dobavljača preuzeli 12 paketa marihuane težine oko tri kilograma. Tada se nisu vozili glavnim putem ka Doboju kako bi izbjegli kontrole, ali ih je po dolasku ispred Mitrovićevog stana dočekala policija.

Tada je pretresen stan, gdje su pronađena četiri pakovanja vojnog eksploziva, oko 260 grama spida, 90 grama kokaina, kofein i kreatin koji se dodaju smjesi narkotika, te predmeti za vaganje i pakovanja na kojima su se nalazili tragovi opijata.

Prema informacijama iz istrage, tokom akcije “Teatar” ukupno su oduzeta 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac.

Zbog zaključenog sporazuma, sud je donio rješenje da se ukida pritvor u kojem je optuženi bio od 18. juna prošle godine do 12. februara 2020. godine, kada je donesena presuda.

NASRNULI NA NOVINARE

Prilikom privođenja uhapšenog trojca u Okružno tužilaštvo Doboj, članovi njihovih porodica nisu mogli da savladaju emocije, pa je bilo suza, dozivanja tokom privođenja, ali i nastraja na medijske radnike u kojim umalo nisu nastradale kamere.

Kada su Anđelko Miličević, Milan Mitrović i Kristijan Majstorović nakon hapšenja sprovedeni u Okružno tužilaštvo Doboj, tokom privođenja sestra jednog od njih je nasrnula na snimatelje televizijskih ekipa.

(Glas Srpske)

VIŠKOVIĆ: Građani razumiju složenost situacije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa gradonačelnicima u Republici Srpskoj, te načelnicima opština Teslić, Kotor Varoš, Čajniče, Rudo, Rogatica i Han Pijesak. Iz Biroa Vlade za odnose s javnošću saopšteno je da je razgovarano o epidemiološkoj situaciji u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj, sprovođenju mjera Republičkog štaba za vanredne

DAUN SINDROM CENTAR: Poruka podrške stigla i od Arie Livnea

Down syndrom centar je prije nekoliko dana pokrenuo virtuelnu učionicu kako bi svojim članovima, mladima sa Daunovim sindromom, omogućio nastavak rehabilitacionog programa i svakodnevne časove i vježbe. Zoran Jelić, upravnik ”Daun sindrom centra” u Banjaluci, istakao da je svakodnevno dobijaju poruke podrške. Danas je podršku poruke uputio i Arie Livne. Iako ima 99 godine, i

Evo koje su ekonomske mjere u Banjaluci za preduzetnike pogođene krizom

Štab za vanredne situacije u Banjaluci danas je usvojio niz ekonomskih mjera podrške poslovnim subjektima, pogođenih epidemiološkom krizom, i to: -Kako bi se zadržala radna mjesta, Grad Banjaluka nastaviće sve planirane javne radove i investicije, u okvirnoj vrijednosti od 39 miliona KM; -Grad će, preko gradskog Garantnog fonda, snositi puni trošak kamata za sve poslovne

Od sutra besplatna dostava lijekova u Banjaluci

Od sutra će u Banjaluci biti omogućena dostava lijekova na kućnu adresu osobama starijim od 65 godina, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije. Do sada je Grad Banjaluka, u saradnji sa partnerima, obezbijedio besplatnu dostavu namirnica starijim licima, licima sa invaliditetom i hroničnim bolesnicima, a od sutra će

Najomraženiji lik u NBA ligi zaražen virusom korona, navijači New Yorka se naslađuju

Američki milijarder i vlasnik New York Knicksa James Dolan pozitivan je na koronavirus, potvrdio je ovaj klub na društvenim mrežama. Dolan trenutno obavlja funkciju izvršnog predsjednika firme Madison Square Garden Co.,u čijem vlasništvu je su i Knicksi, a klub je na društvenoj mreži objavio da je njihov vlasnik trenutno u samoizolaciji te da ima blage

Zimska sezona na Jahorini uspješnija od prethodne

 Zimska sezona na Jahorini završena je nakon 110 dana skijanja zbog novonastale situacije sa epidemijom virusa korona, a bila je, uprkos nedostatku snježnih padavina, uspješnija od prethodne, ističe direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić. Ostvareno je više od dva miliona zimskih vožnji na planini, broj skijaša je dostigao gotovo 250.000, a promet je dostigao gotovo

RADOJIČIĆ: Sve postojeće mjere u Banjaluci se produžavaju do 13. aprila

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da s obzirom da u ovom gradu imamo konstantan rast oboljelih virusom korona da je Gradski štab odlučio da se sve postojeće mjere u Banjaluci produže do 13. aprila. Gradski štab za vanredne situacije u Banjaluci produžio je preventivne mjere za još 14 dana, odnosno do 13. aprila, s