Švercerima droge skoro 11 godina robije

Dobojlija Anđelko Miličević zvani Žico (28) osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora u Okružnom sudu u Doboju zbog šverca drogom i neovlaštenog držanja eksploziva.

On je uhapšen prošle godine u akciji “Teatar”, sa Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem. Izricanju presude prethodio je sporazum  o priznanju krivice.

– Od optuženog se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 1.730 evra i oko 6.000 dinara – navedeno je u presudi.

Njih trojica su od marta do 18. juna 2019. godine švercovali drogu spid zbog čega su Mitrović i Majstorović ranije osuđeni na po tri godine zatvora.

Trojac je pao nakon što su pokušali drogu prodati prikrivenim istražiocima.

– M. M. je kontaktirao jednog istražioca koji se predstavio pod pseudonimom te su ugovorili sastanak u motelu “M” na putu između Doboja i Sarajeva. Tada je M. M. kontaktirao dobavljača A. M. sa kojim ga je prethodno povezao K. M. – navodi se u presudi.

Mitrović je za početak prodao oko 100 grama spida istražiocu sa kojim se dogovorio za još jedno viđenje i prodaju kada mu je prodao još 500 grama istog narkotika. I u ovom slučaju dobavljač je bio Miličević.

Ovaj trojac pao je 18. juna prošle godine u Karakaju kod Zvornika kada su od nepoznatog dobavljača preuzeli 12 paketa marihuane težine oko tri kilograma. Tada se nisu vozili glavnim putem ka Doboju kako bi izbjegli kontrole, ali ih je po dolasku ispred Mitrovićevog stana dočekala policija.

Tada je pretresen stan, gdje su pronađena četiri pakovanja vojnog eksploziva, oko 260 grama spida, 90 grama kokaina, kofein i kreatin koji se dodaju smjesi narkotika, te predmeti za vaganje i pakovanja na kojima su se nalazili tragovi opijata.

Prema informacijama iz istrage, tokom akcije “Teatar” ukupno su oduzeta 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac.

Zbog zaključenog sporazuma, sud je donio rješenje da se ukida pritvor u kojem je optuženi bio od 18. juna prošle godine do 12. februara 2020. godine, kada je donesena presuda.

NASRNULI NA NOVINARE

Prilikom privođenja uhapšenog trojca u Okružno tužilaštvo Doboj, članovi njihovih porodica nisu mogli da savladaju emocije, pa je bilo suza, dozivanja tokom privođenja, ali i nastraja na medijske radnike u kojim umalo nisu nastradale kamere.

Kada su Anđelko Miličević, Milan Mitrović i Kristijan Majstorović nakon hapšenja sprovedeni u Okružno tužilaštvo Doboj, tokom privođenja sestra jednog od njih je nasrnula na snimatelje televizijskih ekipa.

(Glas Srpske)

SEZONA GRIPA U REPUBLICI SRPSKOJ: Povećava se broj zaraženih

Sve veći broj građana Srpske zaražen je gripom. U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske još dva smrtna slučaja, čime je broj preminulih od posljedica gripa ove godine porastao na šest. Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u sedmoj nedjelji ove godine domovi zdravlja u Srpskoj prijavili su 7.588 akutnih respiratornih infekcija, oboljenja slična gripu

“LAKTAŠI OPEN”: Preko 600 džudista na prvom danu takmičenja

Više od 600 najmlađih džudista nastupilo je prvog dana na 18. po redu međunarodnom turniru “Laktaši open”. Najbolji klubovi iz regiona, ali i šire i ove godine daju sve od sebe da se prikažu u najboljem svjetlu, a organizatori su prezadovoljni sjajnim odzivom. Generalni sekretar Džudo Saveza Republike Srpske Siniša Đukić smatra da bi ovogodišnje

Turističko-rekreativni kompleks na Manjači u funkciji od proljeća

Za banjalučke ljubitelje prirode stižu dobre vijesti. Turističko-rekreativni kompleks na Manjači od proljeća će biti uređen kao izletište. Planirana je izgradnja vikend-naselja, hotela, sportskih terena, a na tom dijelu nalaze se i dva jezera koja su posebni mamac za izletnike. “Mi planiramo različite terene poput odbojkaškog, košarkaškog, fudbalskog terena, planiramo da izgradimo bungalove gdje će

Nacrt plana parcelacije auto – puta Banjaluka -Prijedor stavljen na uvid

Sve je jasnije kuda će prolaziti auto-put Banjaluka – Prijedor, dužine od oko 42 kilometra, a vrijednost investicije je projektovana na 297 miliona evra. Nacrt plana parcelacije, stavljen je na uvid u prostorijama gradskih uprava u Banjaluci i Prijedoru, te u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, do 5. marta. U jednoj od prijedorskih mjesnih zajednica,

Teška saobraćajka u Tesliću, saobraćaj obustavljen

Saobraćaj prema Blatnici u potpunosti je obustavljen, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na Banji Vrućici u Tesliću. Iz policije su za Srpskainfo potvrdili da se nesreća dogodila i da, na sreću, nema poginulih. U toku je uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više detalja. U funkciji je alternativni pravac kraj hotela “Srbija”. (Srpskainfo)

Djeca u skitnji dobijaju prihvatilište u Domu “Rada Vranješević”

Prihvatilište za djecu u skitnji, prema planu transformacije Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, trebalo bi da bude otvoreno do kraja marta, rekao je Vladimir Kajkut, v.d. direktora ovog doma. Dodao je da pokreću ovu uslugu za djecu koja su žrtve porodičnog nasilja jer žele da im pomognu. “To bi bio