Švercerima droge skoro 11 godina robije

Dobojlija Anđelko Miličević zvani Žico (28) osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora u Okružnom sudu u Doboju zbog šverca drogom i neovlaštenog držanja eksploziva.

On je uhapšen prošle godine u akciji “Teatar”, sa Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem. Izricanju presude prethodio je sporazum  o priznanju krivice.

– Od optuženog se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 1.730 evra i oko 6.000 dinara – navedeno je u presudi.

Njih trojica su od marta do 18. juna 2019. godine švercovali drogu spid zbog čega su Mitrović i Majstorović ranije osuđeni na po tri godine zatvora.

Trojac je pao nakon što su pokušali drogu prodati prikrivenim istražiocima.

– M. M. je kontaktirao jednog istražioca koji se predstavio pod pseudonimom te su ugovorili sastanak u motelu “M” na putu između Doboja i Sarajeva. Tada je M. M. kontaktirao dobavljača A. M. sa kojim ga je prethodno povezao K. M. – navodi se u presudi.

Mitrović je za početak prodao oko 100 grama spida istražiocu sa kojim se dogovorio za još jedno viđenje i prodaju kada mu je prodao još 500 grama istog narkotika. I u ovom slučaju dobavljač je bio Miličević.

Ovaj trojac pao je 18. juna prošle godine u Karakaju kod Zvornika kada su od nepoznatog dobavljača preuzeli 12 paketa marihuane težine oko tri kilograma. Tada se nisu vozili glavnim putem ka Doboju kako bi izbjegli kontrole, ali ih je po dolasku ispred Mitrovićevog stana dočekala policija.

Tada je pretresen stan, gdje su pronađena četiri pakovanja vojnog eksploziva, oko 260 grama spida, 90 grama kokaina, kofein i kreatin koji se dodaju smjesi narkotika, te predmeti za vaganje i pakovanja na kojima su se nalazili tragovi opijata.

Prema informacijama iz istrage, tokom akcije “Teatar” ukupno su oduzeta 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac.

Zbog zaključenog sporazuma, sud je donio rješenje da se ukida pritvor u kojem je optuženi bio od 18. juna prošle godine do 12. februara 2020. godine, kada je donesena presuda.

NASRNULI NA NOVINARE

Prilikom privođenja uhapšenog trojca u Okružno tužilaštvo Doboj, članovi njihovih porodica nisu mogli da savladaju emocije, pa je bilo suza, dozivanja tokom privođenja, ali i nastraja na medijske radnike u kojim umalo nisu nastradale kamere.

Kada su Anđelko Miličević, Milan Mitrović i Kristijan Majstorović nakon hapšenja sprovedeni u Okružno tužilaštvo Doboj, tokom privođenja sestra jednog od njih je nasrnula na snimatelje televizijskih ekipa.

(Glas Srpske)

NASTAVLJA SE HAOS U SAD: Automobil pregazio policajca

Na društvenim mrežama objavljen je snimak iz Njujorka na kom se vidi kako je nasred pešačkog prelaza crni automobilom udario osobu za koju se vjeruje da je policajac. Na kratkom snimku se vidi kako vozač crnog automobila ubrzava neposredno prije nego što će udariti muškarca koji je ostao nepomično da leži na ulici. Udarenog muškarca

2.200 prijavljenih za gradske subvencije

Oko 2.200 poslovnih subjekata sa područja Banje Luke prijavilo se za olakšice i subvencije, u okviru prvog paketa pomoći preduzećima pogođenim epidemijom korona virusa, vrijednog blizu 3,5 miliona KM. Prema podacima nadležnih službi, najviše poslovnih subjekata prijavilo se za subvenciju komunalne takse za isticanje poslovnog imena. -Do sada smo izdali ukupno 511 rješenja za ovu

SLOVENIJA: Učenik pozitivan na koronu, cijeli razred u karantinu

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u Mariboru u utorak je određena 14-dnevni karantin, nakon što je jednom od njih dijagnostifikovana zaraza virusom korona. “Moramo biti krajnje oprezni, pa učenici tog razreda idućih 14 dana ostaju u karantinu, dok svi ostali učenici i zaposleni i dalje mogu normalno dolaziti na nastavu, uz provođenje preventivnih

ČUBRILOVIĆ: Rezolucija izazvala dodatna neslaganja u Republici Srpskoj i BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, izazvala dodatna neslaganja u Republici Srpskoj i BiH. – Suština je da je Rezolucija primjer revizionizma koji se sa naše strane ne može prihvatiti. Tu je očigledno prisustvo

UMIČEVIĆ: Zahvaljujući Vladinim mjerama spaseno 1.200 radnih mjesta u “Bemi”

Tehnički direktor banjalučke Fabrike obuće “Bema” Marinko Umičević rekao je da je, zahvaljujući mjerama Vlade Republike Srpske koje se odnose na isplatu bruto plata radnicima u firmama kojima zbog virusa korona nije bio omogućen rad, spaseno 1.200 radnih mjesta u ovoj fabrici. – Zahvaljujem Vladi Srpske na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem na pomoći i

MUP RS izuzima dokumentaciju u vezi s nabavkom pokretne bolnice

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, postupajući po zahtjevu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, sprovode određene istražne radnje u vezi sa predmetom nabavke pokretne bolnice. Kako navode u MUP-u, vrši se izuzimanje određene dokumentacije iz više institucija i preduzeća,