Magazin 24.01.2019.

Svetosavski bal u Banskom dvoru

ČITANJE: 1 minuta

Svetosavski bal u Banjaluci biće održan večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora u organizaciji Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Sava”.

Predsjednik Upravnog odbora KUD-a “Sveti Sava” Milenko Dulić rekao je Srni da će na ovogodišnjem četvrtom balu, koji organizuje ovo društvo, učestvovati KUD-ovi “Čajavec”, “Piskavica” i “Pelagić”, te Ansambl narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”.

Dulić je rekao da će na nastupiti i “Paladio string kvartet”, banjalučka grupa “One tri”, te solisti Marko Cvijić, Bojan Čikić, Borko Milošević, Goran Ćetojević, uz pratnju Narodnog orkestra KUD “Sveti Sava”.

On je istakao da građani koji žele prisustvovati svetosavskom balu mogu preuzeti pozivnice na portirnici Banskog dvora, te napomenuo da svi gosti moraju biti prigodno obučeni.

Dulić navodi da je KUD “Sveti Sava” osnovan 2007. godine, te da je u svom dosadašnjem radu održao veliki broj koncerata i javnih nastupa, čime nastoj očuvati tradiciju i promovisati našu kulturu širom Evrope.

Osim postavkama koreografija i običaja, Dulić kaže da je KUD “Sveti Sava” proširio svoje djelovanje i prije četiri godine započeo organizaciju svetosavskog bala u Banjaluci.

“Dobili smo i ove godine podršku grada Banjaluka za realizaciju četvrtog svetosavskog bala. Uvjereni smo da će ova manifestacija postati tradicionalna u našem gradu”, kaže Dulić.

Svetosavski bal biće održan u koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom u 19.00 časova.

(Srna)