Svjedok u akciji “Klub” uhapšen zbog tajnog snimanja razgovora sa policajcima

Banjalučka policija uhapsila je juče Slobodana Popovića (21), svjedoka u akciji “Klub”, zbog neovlaštenog snimanja razgovora sa policijskim službenicima, saznaju “Nezavisne”.

Naime, Popović je juče pozvan u službene prostorije Policijske uprave Banjaluka radi saslušanja u svojstvu svjedoka, nakon čega je utvrđeno da je tokom uzimanja izjave tajno tonski snimao razgovor sa policijskim službenicima, zbog čega je uhapšen.

“Inspektori Odjeljenja za organizovani kriminal i droge su primjetili sumnjivo ponašanje kod svjedoka. On je počeo sa snimanjem čim je ušao u zgradu Policijske uprave”, rekla nam je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Uhapšeni je posebno skrivenom aplikacijom na telefonu tonski snimao razgovor.

“Njemu je zbog sumnje na zloupotrebu i omogućavanje nepozvanom licu da se upozna sa sadržajem izjave, oduzet mobilni telefon, koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka, uz navođenje inicijala uhapšenog.

Protiv Popovića je 1. novembra prošle godine podnesen izvještaj za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga. Tada je kod njega pronađena marihuana.

“O svim okolnostima obavješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduru, protiv osumnjičenog, dostavi izvještaj za krivično djelo “Neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanj'”, rekli su u PU Banjaluka.

(Nezavisne)

Brendiranje proizvoda od velikog značaja za Republiku Srpsku

U Trebinju je održana Konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda-naše je bolje”. Istaknut je značaj brendiranja domaćih proizvoda, ali i brendiranje turističkih usluga, naročito u Trebinju, kao turističkom mjestu broj jedan u Srpskoj.

PROGRAM REFORME UMJESTO ANP-a: Definisana saradnja sa NATO-om, a ne članstvo

Dok u javnosti RS i FBiH već traju žučne polemike o Programu reforme koji će biti upućen u Brisel nakon imenovanja mandatara Savjeta ministara BiH, iako gotovo niko od aktera tih rasprava nije imao uvid u sadržaj ovog dokumenta, banjaluka.net saznaje šta su ključne dimenzije Programa. Podsjećamo, naš portal je još prije mjesec dana prvi

VIŠKOVIĆ: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost. “U dokumentu precizno piše da ne prejudicira članstvo u NATO. Bilo bi dobro da taj dokument, koji se zove Programske reforme BiH, Mirko Šarović, Branislav Borenović i