Vijesti 08.02.2019.

Tek na ljeto suđenje optuženima za uništavanje dokaza u slučaju “Dragičević”

ČITANJE: 1 minuta

Prvo suđenje povezano sa slučajem ubistva Davida Dragevića, mladića iz Banjaluke, počeće tek u junu, saznaje Srpskainfo.

Na optuženičkoj klupi biće dvojica kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Zoran Bošnjak (44) i Mikica Marijanac (55), koje banjalučko tužilaštvo tereti za krivično djelo sprečavanje dokazivanja u istrazi ubistva Dragičevića.

Ovaj proces ujedno će biti prvo suđenje koje je povezano sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, čije je beživotno tijelo pronađeno u martu prošle godine na obali rijeke Crkvena kod banjalučke tvrđave Kastel.

Kriminalistički tehničari Bošnjak i Marijanac bili su dio istražnog tima, a tužilaštvo ih tereti da su bacili materijalni dokaz – bokserice skinute sa tijela ubijenog mladića.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je još početkom septembra prošle godine podiglo optužnicu protiv Bošnjaka i Marijanca. Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta 2018. godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici.

Do tri godine zatvora

U skladu sa Krivičnim zakonikom RS za sprečavanje dokazivanja može se izreći maksimalna kazna od tri godine zatvora.

– Nisam kriv- izjavio je juče Bošnjak pred sudijom za prethodno saslušanje, pa s obzirom na identično izjašnjenje drugooptuženog Marijanca u decembru prošle godine, postalo je jasno da će se slučaj okončati u redovnom postupku.

(Srpskainfo)