Vijesti 28.02.2017.

Temperaturni šok probudio Banjalučane

ČITANJE: 1 minuta

Do juče zakopčani do grla, danas već razgolićeni. Prizori na ulicama Banjaluke najbolje govore o tome koliko je vrijeme proteklih dana varljivo.

Bez ustručavanja možemo reći da se temperatura „igra s nama“. Dok je samo prije nekoliko dana gradom na Vrbasu „vladao“ debeli minus, građani su,bez izuzetka hodali ušuškani u zimsku garderobu, živa na termometru danas je toliko skočila da su pojedini stanovnici najvećeg grada Srpske na ulicu izašli, vjerovali ili ne u ljetnjim majicama.

banjalucanin

Banjaluka poznata kao grad lijepih devojaka, čini se, još je ljepša sada kada grije sunce i kada su pripadnice nježnijeg pola u laganijoj garderobi mogle da pokažu svoje atribute.

Čak i oni koji su, vjerovatno zbog toga što su rano jutros napustili svoje domove, ponijeli zimske jakne, već poslijepodne toplije odjevne predmete skinuli sa sebe.

Majke su, u želji da uživaju u lijepom vremenu izašle u šetnju sa svojim mališanima.

Zaista predivni prizori, složiće se mnogi, danas vladaju krajiškom ljepoticom. Mala lica vire iz kolica i znatiželjno posmatraju sve što se oko njih dešava.

Ono što možda ne ide u prilog pojedinim šetačima, ali i stanovnicima grada na Vrbasu, koji su odlučili da popiju kafu ili neki drugi omiljeni napitak u bašti nekog popularnog banjalučkog kafića, jeste vjetar.

vjetar u kosi

S vremena na vrijeme duva toliko jako, da banjalučkim ljepoticama „baca kosu u oči“.

Mada, složićete se, i to je dio lijepih prizora, koji prijaju očima, u prvom redu pripadnika jačeg pola.

(Blic)