Vijesti 14.01.2022.

Testiran leteći auto, pogledajte snimak

ČITANJE: 1 minuta

Objavljena je snimka testiranja letećeg automobila. Startup Bellwether Industries, sa sjedištem u Londonu, objavio je snimku prvog leta svog prototipa letećeg automobila Volar. Kompanija kaže da vjeruje da je neizbježno da će ljudi putovati letećim automobilima u sljedećih deset godina, prenosi index.hr.

Britanska kompanija nije otkrila mnogo u pogledu specifikacija kada je u pitanju prikazani smanjeni model, kodnog naziva “antilopa”. Međutim, prošli mjesec je objavljeno da je Bellwether proveo najmanje osam prototipnih letnih testova i da tvrtka namjerava svoj eVTOL avion na tržište izbaciti kao privatno vozilo do 2028. godine.

“Visine do oko 1000 metara, brzina preko 200 km/h”

Britanska kompanija kaže da će njen model Volar moći krstariti na visinama od oko hiljadu metara postižući brzinu od 217 km/h. Očekuje se da će baterija trajati otprilike 90 minuta, što je slično letećim taksi-modelima u izradi, kao što je Liliumov eVTOL zrakoplov.

Još uvijek je potrebno puno posla na Bellwetherovom prototipu, pa čak i leteće taksi-tvrtke kao što je Volocopter i dalje moraju raditi na dobivanju certifikata za let prije nego što mogu pripremiti svoje usluge za planirani datum lansiranja 2023. godine.

(E.M)