Sport 07.02.2023.

TK “Elit” u Banjaluci organizuje ITF turnir u kategoriji do 18 godina, dolaze teniseri iz 23 zemlje

ČITANJE: 2 minute

Banjaluka će ove sedmice prvi put u zimskom periodu biti domaćin veoma jakog ITF turnira u kategoriji do 18 godina.

Teniski klub Elit će okupiti 60 takmičara u muškoj, te 57 u ženskoj konkurenciji iz 23 zemlje, a pobjednici će dobiti 30 ITF bodova. Direktor turnira Zoran Zrnić ističe da se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna.

– Ponosni smo na broj zemalja na prvom takmičenju, kao i na kvalitet tenisera koji će igrati u Banjaluci.

U muškoj konkurenciji smo imali maksimalan broj učesnika, koliko nam dozvoljavaju pravila ITF, a u ženskoj su nam tri učesnice otakazale u posljednji čas.

Želimo da budemo odlični domaćini i da nam se učesnici rado vraćaju kako bi turnir postao tradicionalan. Ovo je početak a svi znamo koliko je juniorski tenis važan. Naši igrači će tako imati šansu da na svom terenu odmjere snage sa kvalitetnim protivnicima i dodatno napreduju.

Vjerujem da će naš turnir biti “odskočna daska” za mlade da izbore plasman na juniorske Gren slemova – istakao je Zrnić. Prvi nosilac u muškoj konkurenciji biće Kanađanin Adam Faragko.

– Turnir je veoma kvalitetno organizovan i u rangu je onih na kojima sam dosad učestvovao. Došao sam u Banjaluku da pružim svoj najbolji tenis. Biće mi ovo četvrti turnir.

Konkurencija je jaka tako da idem kolo po kolo. Svako od nas želi da bude šampion a treba mnogo rada da bi se došlo do trofeja. Prvi utisci o gradu su odlični, sviđa mi se ljubaznost ljudi koji organizuju turnir-poručio je Kanađanin. U ženskoj konkurenciji drugi nosilac biće domaća teniserka Anastasija Ignjatić.

– Očekivanja su sigurno velika, jer igram na domaćem terenu. Pritisak je sigurno uvijek tu ali i dodatni motiv da se što bolje pokažem u svom gradu. Konkurencija je zaista jaka, neće biti lagan turnir, ali pokušaću da ostvarim što bolji rezultat- istakla je Anastasija. Turnir je privukao veliki broj tenisera iz okruženja. Treći nosilac biće Lovro Maričić iz Hrvatske.

– Turnir u Banjaluci je odličan za sve nas iz regiona jer nemamo baš često priliku da igramo u okruženju gdje nam treba dva do tri sata da dođemo do kvalitetnog takmičenja. Treći sam nosilac i sigurno je da ću u svakom meču – rekao je Maričić.

Finalni mečevi su u subotu, prenosi Glas Srpske.

(SB)

Oznake: TK Elit