Vijesti 02.07.2022.

Tokom ljeta smanjen kapacitet rada gradskih vrtića

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki gradski vrtići će od ponedjeljka, 4. jula, do 5. avgusta raditi smanjenim kapacitetom, a redukovani način rada se organizuje svakog ljeta tokom sezone godišnjih odmora, rekla je Srni direktor gradskog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović.

Kurtinovićeva je navela da će djeca tokom ljeta moći da borave u 17 objekata, dok će u tom periodu biti zatvoreno 13 vrtića.

Prema njenim riječima, zabavišna grupa će tokom jula i avgusta raditi po ustaljenom režimu rada u vrtiću “Radost”.

Kurtinovićeva je istakla da će tokom ljetnog perioda raditi vrtići “Naša djeca”, “Plavi čuperak”, “Bubamara”, “Neven”, “Kolibri” jedan i dva, “Marija Mažar”, “Bambi”, “Radost”, “Dora”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Nataša”, “Anđelak”, “Mali drugari”, “Prvi koraci”, “Srećno djetinjstvo” i “Pčelica”.

Ona je dodala da će mališani, koji inače borave u vrtićima koji tokom sezone godišnjih odmora neće raditi, biti raspoređeni u druge objekte.

Kurtinovićeva je rekla da je na završetku programa u godini pred polazak u školu 31. maja u vrtićima Centra bilo upisano 2.700 djece.

“Predškolaca smo imali 300, kontinuirano se svaki dan ispisiju predškolska djeca, ali naš kapacitet je sa predškolskim programom oko 3.000, dok je broj djece na čekanju otprilike uvijek isti između 1.800 i 2.000”, navela je Kurtinovićeva.

Prema njenim riječima, subvencije grada za boravak u privatnim vrtićima nisu smanjile broj djece na čekanju “zato što su djeca koja već pohađaju privatne vrtiće samo došla po potvrdu da nemaju mjesta, tako da se lista djece na čekanju nije smanjila”.

Ona je rekla da će od 1. do 15. avgusta, kako i svake godine biti raspisan konkurs za upis novih mališana, dodavši da će sve biti objavljeno na sajtu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

(Srna)