Vijesti 02.10.2017.

“Toplana” popodne pušta grijanje

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka “Toplana” u potpunosti je spremna za početak grijne sezone, te će zbog toga danas u popodnevnim časovima, izvršiti “toplu probu”, tj. pustiće grijanje kako bi, sada kada je sistem napunjen vodom, još jednom provjerili sve instalacije i proizvodnu opremu.

Iz “Toplane” su saopštili da se prilikom puštanja sistema u pogon pojave manji kvarovi na toplifikacionoj mreži, kao i na kućnim instalacijama koji se nisu mogli uočiti dok u sistem nije puštena topla voda.

“Sve naše tehničke ekipe biće na terenu i trudiće se da što hitnije otklone eventalne kvarove koji se mogu pojaviti kada se pusti vrela vodu”, stoji u saopštenju.

Dodaju, da u novu grijnu sezonu kreću sa duplo više energenta nego prošle godine, što je sasvim dovoljno za početak grijne sezone. Grijna sezona zvanično počinje 15. oktobra.

“Međutim, prema Odluci o opštim uslovima za isporuku toplotne energije, usvojenoj 2013.godine, ukoliko temperature tri dana zaredom budu ispod 12 stepeni sa tendencijom pada, mjerena u 21 čas, mi ćemo sa grijanjem krenuti ranije”, navode iz “Toplane”.

(Nezavisne)