TRALJAVA ISTRAGA Misteriozna smrt mladića iz Banjaluke prijeti da postane još jedan zaboravljeni zločin

Misterizoni nestanak mladića Bojana Koprene, koji je u međuvremenu okarakterisan kao slučaj mučkog ubistva, prijeti da postane još jedan zaboravljeni zločin u ladicama banjalučke policije.

Ovakvih zločina je na području Policijske uprave Banjaluka u proteklih 20 godina bilo i previše da bi se svi oni mogli pripisati nekakvim profesionalnim ubicama koji su zameli svoje tragove, pa javnost sa pravom postavlja pitanje da li se iza svega krije nestručnost policije i istražilaca.

Bojan Koprena nestao je 7. jula 2014, nakon što je popio piće u “Krčmi kod Roze” u mjestu Kola, kada je napustio ovaj objekat i “opel vektrom” otišao u nepoznatom pravcu. Zapaljeni automobil pronađen je dva dana kasnije, međutim, tijelo Koprene ni do danas nije nađeno.

Velika pretraga terena bila je organizovana krajem decembra 2014. u kojoj je učestvovalo više od 150 pripadnike policije, mještana i lovaca.

Tokom višegodišnje istrage policija je privela na desetine osoba, čak su neki hapšeni i kao glavni osumnjičeni, ali očigledno je da još uvijek nema konkretnih, odnosno čvrstih dokaza koji bi rezultirali podizanjem optužnice u ovom slučaju.

Vlasnik „Krčme kod Roze“ Radosav Sladojević ispričao je za Srpskainfo da je u policiji bio „više od 50 puta“, te da su privođeni svi koji su dolazili ili namjeravali doći u njegovu krčmu.

Mjesecima nakon nestanka mladića dolazili su u kafanu, pravili pretrese, odvodili me u policiju, prijetili da će me istući, a samo zato što je Bojan ovdje došao na piće tu noć kada je nestao – ispričao je Sladojević.

Dodaje da ga čudi kako policija za sve ove godine nije uspjela rasvijetliti slučaj

– Da su sposobni, mogli su riješiti slučaj – naveo je Sladojević.

Drugi mještani takođe ističu da im nije jasno zašto policija do danas nije rasvijetlila ubistvo.

–Kobne noći Bojan je rekao da odlazi da ukrade jagnje. Čak je bio i taj mladić koji je ispričao da je vidio kako pucaju u Bojana, ali opet ništa. Automobil koji je vozio pronađen je u šumarku koji je poznat samo nekome ko često prolazi tim putem, ali ispostavilo da ništa od toga nije bilo dovoljno da policija otkrije ubicu ili više njih – ispričao je mještanin koji je želio ostati anoniman.

U junu prošle godine policija je otišla najdalje kada je u pitanju istraga, pa su zbog sumnje da su ubili Bojana Koprenu uhapsili braću čobane Boška (58) i Bogdana (53) Diljevića.

– Ubistvo se dogodilo 7. jula 2014. godine u mjestu Bukvalek, u Banjaluci. Nakon ubistva osumnjičeni B.D. i B.D. su leš sakrili na nepoznatoj lokaciji, od kada se za istim traga – navodilo se u saopštenju policije.

I taman kada su svi pomislili da slučaj Bojana Koprene neće biti dio debele fascikle nerasvijetljenih zločina na području Policijske uprave Banjaluka, braća su puštena na slobodu.

Nakon puštanja Diljevića otkriveni su šokantni detalji policijske brutalnosti.

– Nakon što sam odbio da priznam da sam ubio Koprenu, jer to nisam uradio, dva policijska inspektora su me rukama, nogama i kocem tukla cijeli dan i napravili su invalida od mene – ispričao je u junu prošle godine Boško Diljević koji je imao vidne povrede glave i tijela.

Tvrdio je da su ga, nakon kratkog saslušanja u kasarni, dvojica inspektora u civilu odveli u šumu u blizini kuće.

– Tu je nastao horor po mene. Čim smo ušli u šumu krenuli su me tući, rukama, nogama i čime stignu i samo su govorili: „Pevaj“. Htjeli su da im kažem gdje je tijelo Bojana Koprene, ali ja to ne znam. Od svakog udarca bih završio na zemlji, tukli su me kao najvećeg neprijatelja. Kada sam pao na zemlju jedan od njih mi je stavio taj kolac na vrat i nogama stao na njega i tražio da priznam nešto što nisam uradio. Rekao sam im da me mogu ubiti, ali da je nemam veze sa Koprenom – ispričao je Boško.

Za brutalno batinanje Boška Diljevića niko od inspektora MUP Republike Srpske nije odgovarao, niti je protiv bilo koga od policijskih službenika podignuta optužnica.

Istraga u toku

U policiji i nadležnom tužilaštvu saznajemo da se i dalje vodi istraga u pravcu dokazivanja da je nestali mladić ubijen.

– Istraga će trajati sve dok ubica ne bude uhapšen i priveden pravdi – naveo je izvor „Srpskainfo“ iz istrage.

(Srpskainfo)

Benedi Đukanović saslušan u Tužilaštvu, negirao povezanost sa ubistvom Slaviše Krunića

Benedi Đukanović danas je u Republičkom tužilaštvu negirao da je povezan sa ubistvom vlasnika “Sektora sekjuriti” Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, potvrdila je za Srpskainfo Dragica Tojagić, portparol ovog tužilaštva. Ona je dodala da je on zatim upućen nazad u KPZ Banjaluka, a da se istraga u ovom slučaju nastavlja. Đukanović je danas

Modna agencija “Cyrus Models” pokreće školu za modele u Banjaluci, start od 7. jula

“Cyrus Models”, modna matična agencija sa sjedištem u Beču, osnovana 2014. godine sa uspješnim radnim iskustvom na međunarodnom tržištu, pokreće po prvi put školu za modele u Bosni i Hercegovini, i to u Banjaluci, od 7. jula. Škola traži nova lica i ambiciozne mlade ljude koji žele da započnu međunarodnu karijeru profesionalnog modela. Tokom ovog

Avion “Rajanera” krenuo iz Berlina u Banjaluku, zbog grmljavine morao u Bukurešt

Slijetanje aviona kompanije Rajaner, koji je letio iz Berlina za Banjaluku, preusmjereno je na aerodrom u Bukureštu, u Rumuniju. Lokacija slijetanja je promijenjena zbog grmljavine. – Ovaj let iz Berlina u Banjaluku 16. juna preusmjeren je u Bukurešt zbog oluja u Banjaluci. Let je nastavljen do Banjaluke kasnije tokom noći kada su se vremenski uslovi

“DAN ZA HVALA” Banjalučka “Tržnica” se zahvalila svojim kupcima

Banjalučka Nova pijaca danas vrvi od ljudi, odjekuje tradicionalnom pjesmom i folklornom igrom, dok u pozadini ržu  konji upregnuti u fijakere. Baš kao nekada za “duhovski vašar”, hiljade ljudi okupile su se na duhovski utorak na pijaci, mjestu trgovine, ali i susreta, razgovara, smijeha i mjestu koje nikada ne spava. Nekada su se u ovo

ORBAN NAKON SASTANKA SA DODIKOM: “U perspektivi vidim mnogo dodirnih tačaka među nama”

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da njegova zemlja poštuje BiH, ali da želi zvanične odnose i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom. “Mi poštujemo identitet Republike Srpske. Donijećemo akcioni plan koji će se odnositi i na politička i na ekonomska pitanja, kao i na saradnju u oblasti obrazovanja i kulture sa Republikom Srpskom”, rekao je