TRAŽE 300 RADNIKA U 40 FIRMI Treći Sajam zapošljavanja u dvorani “Obilićevo”

Banjalučanima će biti ponuđeno oko 300 radnih mjesta iz sektora drvo, metal, prehrana, IKT, građevinarstvo, tekstil, obuća i koža na Sajmu zapošljavanja.

Treći sajam održaće se u srijedu, 24. oktobra u dvorani Obilićevo, od 11 do 19 časova. Biće ukupno 50 izlagača, od čega 40 preduzeća koja traže kvalifikovanu radnu snagu, ali i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, te predstavnici bankarskog sektora.

Neki od prijavljenih profila koji se traže na ovogodišnjem sajmu su: šivači, krojači, dizajneri, grafičari, konobari, kuvari, trgovci, barmeni, programeri, serviseri, radnici u administraciji, agenti prodaje, zavarivači, mašinski inženjeri, bravari, lakireri, stolari, inženjeri arhitekture, automehaničari, prevodioci, skladištari, pomoćni radnici, armirači, tesari, zidari, električari, poslovni analitičari i vozači.

Događaj organizuju Gradska razvojna agencija, u saradnji sa Odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave i Zavodom za zapošljavanje RS.

– Cilj ovogodišnjeg sajma je promocija zanimanja i slobodnih radnih mjesta uz uspostavljanje direktnih kontakata sa tražiocima posla. Novina na ovogodišnjem sajmu je promocija deficitarnih zanimanja gdje će srednje škole prezentovati smjerove stručnog obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola kako bi ih animirali da se opredijele za iste. U sklopu sajma biće održana i panel diskusija o nekoliko aktuelnih tema u rastućem IT sektoru- poručili su organizatori.

Prošle godine, na sajmu je učestvovalo oko 30 poslodavaca koji su takođe iskazali potrebu za 300 radnih mjesta, a posao je na kraju dobilo duplo manje ljudi. Među nezaposlenima koji su došli da pronađu posao najviše je bilo mladih bez radnog iskustva, te starijih građana koji su ostali bez posla.

– Prošle godine na sajmu su se direktno zaposlila 32 radnika, 574 osobe su predale CV, dok su u roku od nekoliko mjeseci po završetku sajma 102 osobe dobile posao sa liste predanih CV-a kod različitih poslodavaca. Zvanična brojka zaposlenih nakon održavanja sajma je 134 radnika- rekli su iz Gradske razvojne agencije.

Na evidenciji banjalučkog Biroa u septembru je bilo 27.468 prijavljenih, od toga više od trećine građana je starije od 50 godina.

Velika posjeta

Prošlogodišnji sajam posjetilo je 900 građana, a i ovaj put organizatori očekuju veliki odziv.

– Očekuje se veći broj građana budući da imamo učešće i srednjih i viših obrazovnih institucija, biroa i agencija za zapošljavanje drugih interesnih grupa, te firmi koje imaju potrebe za raznolikim profilima radnika- rekli su Gradskoj razvojnoj agenciji.

(Srpskainfo)

PREDMET “TREZOR” Smrt otkazala suđenje Straživuku i ekipi

Suđenje sedmorici optuženih u predmetu “Trezor” odgođeno je juče zbog smrtnog slučaja u porodici Snježane Kudrić, predsjednice Sudskog vijeća. Proces se vodi pred banjalučkim Okružnim sudom, a optuženi su Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Miloš Mrđan (42), Tomislav Knežević (42), Đorđe Ćulum (37) i Željko Pavlović (40), koje terete za organizovani kriminal i više

DNS “mangupi” su Radović, Malešević i Popović

Za SNSD su sporna tri poslanika DNS-a: Milan Radović, Dane Malešević i Đorđe Popović, jer su tokom izborne kampanje radili za Savez za promjene i njihove kandidate, a ne za kandidate koalicije. “Juče smo na stranačkim sastancima sa DNS-om neke stvari rekli i smatramo da neki ljudi koji su radili u DNS-u, a identifikovali smo

Dodik podržao Čubrilovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je iznenađen smjenom Nedeljka Čubrilovića sa pozicije zamjenika predsjednika DNS-a na sjednici Predsjedništva te stranke, naglasivši da aktuelni predsjednik parlamenta Srpske nije učestvovao u posljednjim smjenama kadrova DNS-a. Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, izjavio je da je i juče rekao lideru DNS-a Marku Paviću da

BOSANČIĆ: Banjalučki DNS će tražiti ostavku Pavića

Gradski odbor DNS-a Banjaluka zatražiće ostavku predsjednika stranke Marka Pavića jer ako je neko odgovoran za stanje u DNS-u onda je to on, rekao je sekretar banjalučkog odbora DNS-a Boran Bosančić. Bosančić je istakao da Gradski odbor Banjaluka ne želi da dozvoli dalju tajkunizaciju stranke. “DNS danas više podsjeća na SDS u periodu 2000-2006. nego

DAMIR ĆOPIĆ: Tražio sam Pavićevu ostavku, najveći broj odbora DNS-a uz Čubrilovića

Predsjednik banjalučkog Regionalnog odbora DNS-a Damir Ćopić izjavio je danas Srni da je stranci dosta tajkuna i da će zbog njihovog favorizovanja većina opštinskih odbora zatražiti smjenu predsjednika DNS-a Marka Pavića zbog svih grešaka koje je napravio. Ćopić je napustio današnju sjednicu Predsjedništva DNS-a, na kojoj je sa dužnosti zamjenika predsjednika stranke razriješen Nedeljko Čubrilović,