Vijesti 07.11.2017.

Traži novi rok da sakupi pare za zgrade Medicinske elektronike

ČITANJE: 1 minuta

Dajte mi još mjesec dana da obezbjedim 3,2 miliona maraka za dvije zgrade Medicinske elektronike koje sam kupio na licitaciji, tražio je od stečajnog upravnika i Okružnog privrednog suda Zdravko Milojević, banjalučki bokserski sudija.

Rok za uplatu istekao je prije dva dana, a Milojević priča da je mjesec dana kratak rok da bi sakupio novac.

“Moram naglasiti da smo mi veći dio sredstava imali na samoj licitaciji, međutim pojavio se problem kod jedne banke itd. da je došlo do nekih nesporazuma i da smo se obratili nekoj drugoj banci, s njima smo uspostavili dobru psolovnu saradnju, sredstava su odborena”, kaže Milojević.

Oko 800.000 maraka stiže od inostranog fonda, tvrdi Milojević, i za nekoliko dana biće uplaćene na račun. Zgrade, ne namjerava da proda, već na napravi poslovni centar. Dok je čekao vijesti iz suda, potencijalnog poslovnog partnera proveo je kroz objekte. Za saradnju sa Milojevićem, zainteresovana je izraelska firma “Tavura Holding”. U regionu su vlasnici predstavništava poznatih kompanija iz auto industrije.

“Intenzivno razgovaramo, jako smo zainteresovani, lokacija je izvrsna i da je poslovni projekat koji je zamsilio izvrstan, privešćemo razgovore, vrlo brzo kraju. I nadam se da ćemo se dogovoriti”, rekao je Robert Lendić, direktor razvoja “Tavura Holdinga”.

Milojević tvrdi da je od stečajnog upravnika u telefonskom razgvoru dobio poruku “U redu je, budi miran”. Šta to tačno znači, nismo saznali, jer Lazo Tomić, i pored ranijeg obećanja, nije poslijepodne odgovarao na naše pozive.

(Nezavisne)