Politika 06.02.2021.

Trivić: Neistiniti navodi da je za hotelski smještaj odobreno 10.000 КM iz budžeta Srpske

ČITANJE: 2 minute

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske demantovali su danas navode portala “Moja Hercegovina” prema kojima je ministarka Trivić za hotelski smještaj i turističku agenciju odobrila 10.000 КM iz budžeta Republike Srpske.

U saopštenju Ministarstva navodi se da autor teksta, potpisan kao „Istraživački tim Moje Hercegovine“ tendenciozno i potpuno neutemeljeno i neistinito informiše javnost o postupanjima ministra Natalije Trivić kroz tvrdnje koje je iznio.

Demanti prenosimo u cjelosti.

Apsolutno nije tačna tvrdnja u kojem ovaj medij navodi da „iako je u Republici Srpskoj još u martu 2020. godine prekinuta nastava u svim osnovnim i srednjim školama zbog pandemije korona virusa, a nastavnici i đaci su preko onlajn nastave nekako uspjeli da završe školsku godinu, ministarku Trivić i njene najbliže saradnike čak ni tadašnje najrigoroznije epidemiološke mjere nisu spriječile da obiđu Trebinje, Foču, Višegrad, Bijeljinu, Pale, Rogaticu ….U svim navedenim mjestima ministarka je koristila usluge hotelskog smještaja na račun budžeta Republike Srpske“. Dalje, u tekstu se navodi da „Hoteli i moteli u kojima se „bila bitka“ za poboljšanje položaja prosvjetnih radnika i napredniji obrazovni sistem u vrijeme korone, tako su, između ostalog bili hotel Zelengora u Foči, Andrićev konak u Višegradu, hoteli Leotar i Central park u Trebinju, Bat hotel u Palama, Đukić u Bijeljini…. Način na koji je ministaka Trivić pomagala prosvjeti i kulturi Republike Srpske 18. septembra prošle godine u hotelu Sunce u Neumu, takođe nije poznat“.

Ministar Natalija Trivić u 2020. godini nikada nije koristila usluge hotela u pomenutim destinacijama, izuzev jedne posjete (jednog noćenja) Trebinju pred početak školske godine zbog obilaska škola na toj regiji i pripremi istih pred početak nastave u vanrednoj situaciji izazvanoj virusom korona. Sve ostali pobrojani hotele na ostalim navedenim destinacijama nisu joj uopšte poznati, te iste nije službeno niti privatno posjećivala.

Ne razumijevajući, a niti ulazeći u razloge i namjere redakcije „Moja Hercegovina“ da tendenciozno, neistinito i populistički diskredituje Ministarstvo prosvjete i kulture, te lično ministra Nataliju Trivić, zahtijevamo da se ovaj demantij objavi u cjelosti na navedenom portalu. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske će, zbog ovakvih i sličnih neistinitih i tendencioznih objava, koje objavljuju kako pojedini mediji, tako i pojedinci, zaštitu prava tražiti putem tužbi za klevetu u pravosudnim institucijama.

(N.S)