Vijesti 04.05.2018.

TVIT MILANA TUKIĆA Tukić se izvinio, osuda Kluba novinara

ČITANJE: 1 minuta

Funkcioner SNSD-a Milan Tukić izazvao je ogorčenje brojnih građana nakon što je proteste na Trgu Krajine u Banjaluci, kojim se traži pravda za Davida Dragičevića, na Twitteru uporedio sa sanatorijumom. Potom se i izvinio.

“Iz pijeteta prema žrtvi mladog Davida želim da se izvinim njegovoj porodici i prijateljima ako sam ih povrijedio u njihovoj boli. To mi ni u snu nije bila namjera, već osuda onih koji politički lešinare njegovu nesreću i bol porodice koriste radi ličnih političkih interesa”, naveo je on u izvinjenju.

Međutim, Tukić je i prijetio novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću. Ništa bolje nisu prošli ni drugi koji su komentarisali njegov tvit, a naročito je bio brutalan prema novinarima, kojima je govorio “mrš”, a nekima je komentarisao i fizički izgled, i to sve na Svjetski dan slobode medija.

Klub novinara Banjaluka u petak je najoštrije osudio prijetnje i uvrede koje je Tukić uputio Kovačeviću, napomenuvši da nije prvi put da Tukić vrijeđa novinare na društvenim mrežama. Klub novinara očekuje i traži od SNSD-a da na najstroži način sankcioniše Tukića zbog uvrede nanesene građanima Banjaluke i Republike Srpske, koji svakog dana na Trgu Krajine porodici Davida Dragičevića pružaju podršku u potrazi za pravdom i istinom o misterioznoj smrti njihovog sina.

(Nezavisne)