Politika 01.06.2021.

U Beograd sutra idu svi lideri stranaka iz vlasti i opozicije Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

U zgradi Predsjedništva Srbije sutra će biti održan sastanak predsjednika Aleksandra Vučića sa visokim funkcionerima Republike Srpske i liderima parlamentarnih stranaka tog bh. entiteta.

Kako je potvrđeno za Klix.ba u Beograd stižu predsjednica RS-a Željka Cvijanović, premijer RS-a Radovan Višković, predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović i predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.Tema sutrašnjeg sastanka bit će imenovanje novog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Na razgovoru s Vučićem prisustvovat će i predstavnici ostalih stranaka iz vladajuće koalicije u RS- (Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, DEMOS, NDP, Narodna partija Srpske).

Da entitetska vlast neće biti sama pobrinuo se predsjednik Srbije pa su pozivi stigli i opozicionarima Goranu Selaku (SPS), Mirku Šaroviću (SDS), Branislavu Borenoviću (PDP) i Nenadu Nešiću (DNS).

Danas je predsjednica entiteta Željka Cvijanović kazala kako smatra da će sastanak u Beogradu biti prilika da se prenesu najvažnije poruke za RS.

“Mi želimo da se prekine taj eksperimentalni pristup međunarodne zajednice prema BiH i smatramo da to urušava naš unutrašnji potencijal, da se dogovoramo i pregovaramo i konačno želimo da štitimo međunarodno pravo jer ono podrazumijeva da imamo Dejtonski sporazum na osnovu kojeg i funkcioniše BiH”, rekla je.

(E.M)