Vijesti 20.03.2018.

U četvrtak 22. marta obilježavanje Svjetskog dana voda na Trgu Krajine

ČITANJE: 1 minuta

U četvrtak, 22.03.2018. godine s početkom u 12 časova, na Trgu Krajine u Banjaluci, u organizaciji “Vodovoda” a.d. Banja Luka, održaće se manifestacija povodom obilježavanja Svjetskog dana voda.

Manifestaciju podržava Gradska uprava grada Banjaluka, Turistička organizacija grada Banjaluka, te niz eminentnih obrazovnih, privrednih i sportskih ustanova.

Osim Aktiva direktora osnovnih i Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije, ove godine manifestaciju će podržati i profesori i studenti Prirodno-matematičkog, Tehnološkog i Šumarskog fakulteta, kao i profesori i studenti Univerziteta za poslovne studije, te Nezavisnog univerziteta u Banjaluci. Oni će, kao i Republički hidrometeorološki zavod, tokom manifestacije predstaviti svoje programe i aktivnosti.

Adekvatnim programom na bini, prisutnoj javnosti predstaviće se nastavnici i učenici banjalučkih osnovnih škola “Zmaj Jova Jovanović” i “Ivo Andrić”, kao i specijalni gosti manifestacije, štićenici JU “Dom Rada Vranješević” i JU Centra “Zaštiti me”.

Prisutna javnost će kroz predstavljanje kadra i opreme imati priliku da se upozna i s aktivnostima sljedećih sportskih klubova: Sportsko ribolovni savez RS, Ronilački klub “Buk”, Ronilački klub “Delfin”, Kajak kanu klub “Vrbas”, Rafting klub “Kanjon”, Rafting klub “Argonaut” i SUG Dajak klub.

Osim gorenavedenih institucija i „Vodovod“ a.d Banjaluka će javnosti prezentovati dio svojih svakodnevnih napora koje ulaže kako bi više od 200 000 stanovnika banjalučke regije u svojim domovima imalo higijenski ispravnu vodu za piće.

Iz gradskog Vodovoda pozivaju građane da im se pridružite u četvrtak, 22. marta 2018. godine s početkom u 12 časova na Trgu Krajine.

(BLPortal)