Magazin 26.12.2020.

U Kulturnom centru UDAS otvorena izložba Škole crtanja za djecu

ČITANJE: 1 minuta

Kolektivna izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta otvorena je u Kulturnom centru UDAS na Starčevici.

Na kolektivnoj izložbi su predstavljeni crteži polaznika koja su crtali i slikali u protekla četiti mjeseca. Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke preporuke nadležnih institucija, ukupan broj polaznika je manji u odnosu na raniji semestar, te je ukupno 20 polaznika, djece sa i bez invaliditeta pohađalo časove Škole u periodu septembar decembar 2020.

-Polaznicima Škole čestitamo na uspješno završenom semestru u školskoj 2020/2021. Škola nastavlja sa radom nakon zimskog raspusta u skladu sa epidemiološkim preporukama nadležnih institucija – poručili su organizatori Organizacija amputiraca UDAS.

Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta, počela je sa realizacijom 2007. godine. Školu su, pri Kulturnom centru UDAS, u formi pilot projekta, pokrenuli mladi umjetnici sa Akademije likovne umjetnosti Banjaluka. Misija Škole crtanja i slikanja je ostala nepromjenjena sve ove godine, a usmjerena je na poticanje uvažavanja različitosti, te promociju prava i mogućnosti djece sa i bez invaliditeta zasnovane na konceptu poštovanja ljudskih prava.

(Srpskainfo)