Vijesti 01.11.2018.

U PATROLI S POLICAJCEM HEROJEM “Svi mi prilaze i čestitaju, a ja sam samo ljudski postupio”

ČITANJE: 2 minute

Na ulici, u kafiću, ili gdje god da se pojavim građani mi prilaze i čestitaju zbog toga što sam skočio u Vrbas i spasio mladića koji se pokušao ubiti.

Ovako počinje ispovijest za Srpskainfo hrabri policajac Njegoš Đekanović, koji je oduševio javnost u Srpskoj kada je u ponedjeljak, jedan sat iza ponoći, uskočio u hladnu rijeku i izvukao mladića koji je par trenutaka prije toga skočio sa mosta u Trapistima kod Banjaluke.

Ekipa Srpskainfo provela je jedno veče u patroli sa Njegošem i uvjerila se koliko je naporan i stresan policijski posao.

Ovaj hrabri policajac našoj ekipi je objasnio da je već šest godina u policiji, a da je zadnjih godinu dana angažovan u Policijskoj stanici Lazarevo.

– Posao jeste težak i stresan, ali kada radite nešto što volite puno je lakše. Do sada sam imao teških, ali puno više lijepih dana u policiji. Svaki dan koji provedete na terenu steknete neko novo iskustvo koje će vam pomoći u karijeri – priča Đekanović.

Kaže da je u nedjelju uveče bio u noćnoj smjeni i da su se nalazili u blizini stanice kada je došla dojava o mladiću na mostu.

Dodaje da su se on i kolega odmah uputili prema tome mostu, a šta se tamo dešavalo to svi već znaju, skromno priča ovaj hrabri policajac.

Ističe da je navikao da bude na usluzi građanima, ali ono s čime se sada suočava je nešto novo za njega.

– Ljudi me zaustavljaju na ulici i pozdravljaju. Kad sjednem u kafić da popijem kafu, vidim da me svi gledaju jer sam im poznat, a onda kad me prepoznaju prilaze mi i čestitaju – istakao je Njegoš.

Priznaje da mu to prija, ali da i ipak nije očekivao takvu reakciju javnosti. Kaže da su ga i šefovi pohvalili za njegov čin

(Srpskainfo)