Magazin 17.04.2019.

U petak 12. “Veče Petrovčana” u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 12. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u petak, 19. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 20 časova.

Ova manifestacija već ima tradicionalni karakter i njom se, pored humanitarnih, nastavljaju i aktivnosti ovog udruženja po pitanju očuvanja tradicije i okupljanja Petrovčana rasutih širom ovih prostora, na jednom mjestu, kako bi obnovili prijateljstva, stvorili nova i uživali u zajedničkom druženju.

Petrovčane koji se te večeri okupe u Banjaluci će u ugodnom ambijentu poznatog banjalučkog restorana zabavljati banjalučki “Mistik bend”, a za goste će biti upriličena i tombola sa prigodnim nagradama čiji će sav prihod i ove godine biti usmjeren u humanitarne svrhe.

Pored toga, sve Petrovčane, ali i one koji svojim prisustvom žele da uveličaju ovo okupljanje tu veče očekuju i brojna iznenađenja, a po prvi put ćemo ugostiti i Kulturno umjetničko društvo “Grmeč” iz Drinića.

Inače, cijena ulaznice, koja uključuje večeru i neograničeno piće, je 30 KM i može se rezervisati na broj telefona 065/940-993, te kupiti u Restoranu “Elas” u Banjaluci.

“Pozivamo Petrovčane da u petak u što većem broju dođu u banjalučki restoran “Aquana” i da svi zajedno uz igru i pjesmu obilježimo ovo 12. okupljanje u Banjaluci, sa željom da i u narednim godinama nastavimo ovu tradiciju, kako bi Petrovčane raseljene na sve strane što jače uvezali”, rekao je Mirko Miščević, predsjednik Skupštine Zavičajnog udruženja Petrovac.