Vijesti 09.05.2017.

U petak svečanost povodom 25 godina od formiranja Vojske Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Centralna svečanost obilježavanja 12 godina Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH i 25 godina od formiranja Vojske Republike Srpske biće održana u petak, 12. maja, u kasarni “Kozara” u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ceremoniji će prisustvovati najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, vojnodiplomatski predstavnici akreditovani u BiH, te brojne druge zvanice i gosti.

Doček i prijem zvanica predviđen je od 10.00 do 10.40 časova, početak svečanosti, obraćanja i kulturno-umjetničkog programa u 11.00 časova, a izjave za medije u 11.50 časova, navode iz Ministarstva odbrane BiH.

Ovoj svečanosti prethodi i niz drugih aktivnosti prema planu obilježavanja 12 godina Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH i 25 godina od formiranja Vojske Republike Srpske.

Sutra, u kasarni “Kozara” u Banjaluci, sa početkom u 11.00 časova biće održana manifestacija “Dan otvorenih vrata”.

U četvrtak, 11. maja, u 10.00 časova u Hramu Hrista Spasitelja u Baljaluci biće služen parastos za poginule borce Vojske Republike Srpske i civilne žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata.

U 11.00 časova biće položeni vijenci na Groblju “Sveti Pantelija”, a u 12.00 časova na Spomen-kosturnici na Novom groblju u Banjaluci.

U 13.00 časova u kasarni “Kozara” komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH prirediće prijem za delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske, Grada Banjaluka i nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

(Glas)