Magazin 18.12.2018.

U subotu manifestacija „Drinić kroz igru i pjesmu“

ČITANJE: 1 minuta

Kulturno umjetničko društvo (KUD) „Grmeč“ iz Drinića u opštini Petrovac, organizuje manifestaciju Veče folklora „Drinić kroz igru i pjesmu“, koje će biti održano u subotu 22. decembra ove godine, u Driniću.

Ova manifestacija biće održana u sali Osnovne škole „Drinić“, sa početkom u 18 časova, a među učesnicima će se naći kulturno-umjetnička društva i pjevačke grupe iz Petrovca i okolnih opština. Tako su, pored organizatora, svoje učešće potvrdila kulturno-umjetnička društva „Mira Lukač“ iz Drvara, „Mladost“ iz Bosanske Otoke, „Gavrilo Princip“ iz Bosanskog Grahova i „Vrelo“ iz Šipova, te domaće pjevačke grupe „Runolist“ i „Drvosječe“, ali i Dječji hor iz Bosanskog Petrovca.

Organizatori ove značajne manifestacije za ovaj kraj ističu da je cilj na jednom mjestu okupiti omladinu i odrasle i to oko ideje o učenju, dobrim navikama i tradiciji, sa namjerom da se sačuvaju od zaborava.

„Želimo da ovom manifestacijom okupimo mlade i stare oko osnovne ideje o pjesmi i igri, kao izrazu slobode srpskog naroda na ovim prostorima“, naveli su organizatori ove manifestacije i pozvali sve ljude dobre volje da dođu na ovaj događaj i na taj način podrže njegovu organizaciju, sa ciljem da on u narednim godinama postane tradicionalno mjesto okupljanja ljudi oko ove ideje.

Generalni pokrovitelj ove manifestacije je Uprava zaa saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, dok su prijatelji manifestacije opštine Petrovac-Drinić i Bosanski Petrovac, Eparhija bihaćko-petrovačka Srpske pravoslavne crkve i „Zavičajno udruženje Petrovac“ iz Banjaluke.