Vijesti 27.03.2019.

U toku proljetna sistematska deratizacija

ČITANJE: 1 minuta

Od početka proljetne sistematska deratizacije na području grada, do sada je ovaj process uspješno obavljen u svim subjektima koji se finansiraju iz budžeta Grada i čiji je osnivač Grad, saopšteno je iz preduzeća “Eko-bel” koje sprovodi deratizaciju.

– Detratizacija je obavljena u zgradama javne uprave i objektima kojima gazduje Grad, socijalnim i zdravstvenim ustanovama, predškolskim i  školskim ustanovoma, zatim na javnim zelenim površinama, u parkovima, na obalama rijeka i vodotokova – kažu u “Eko-belu”.

Po završenim radovima deratizacije kod subjekata čiji je osnivač Grad  i koji se finansiraju iz budžeta Grada, posao je nastavljen kod privrednih subjekata, društvenih preduzeća, zajednica etažnih vlasnika, individualnih domaćinstava i svih ostalih subjekata kod kojih postoji razlog za sprovodjenje deratizacije i koji sami snose troškove deratizacije.

– Do kraja treće radne sedmice proljetna deratizacije je sprovedena u većem dijelu privrednih subjektata koji sami snose troškove deratizacije, i to u sljedećim mjesnim zajednicama: Centar I i II, Borik I i II, Nova varoš, Rosulje, Obilićevo, Vrbanja, Ada, Česma, Priječani i Debeljaci. U četvrtoj radnoj sedmici, koja je u toku, proljetna sistematska deratizacija će se nastaviti kod preostalih subjekata u navedenim mjesnim zajednicama, a započećemo i deratizaciju objekata  u mjesnim  zajednicama Bulevar, Kočićev vijenac i Šargovac – ističu u „Eko-belu“.

Iz ovog preduzeća napominju da će u narednim sedmicama biti obavljena deratizacija u privrednim i ostalim subjektima koji sami snose troškove deratizacije u dijelovima grada koji u prve četri radne sedmice nisu bili obuihvaćeni deratitzacijom. Podsjetimo, preventivna proljetna sistematska deratizacija na području Banje Luke zapoleka je 4. marta.