Vijesti 26.12.2018.

Učenici OŠ “Branko Ćopić” uručili novogodišnje paketiće najmlađim štićenicima Doma Rada Vranješević

ČITANJE: 1 minuta

Učenice Savjeta učenika i predstavnici Osnovne škole “Branko Ćopić” iz Banjaluke uručili su danas novogodišnje paketiće štićenicima Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

Marijana Zeljković, psiholog u OŠ “Branko Ćopić”, kazala je da Savjet učenika tradicionalno organizuje akciju „Paketić za druga“ gdje učenici škole skupljaju slatkiše koje podijele najmlađim učenicima na nikoljdanskoj svečanosti.

„Ove godine smo skupili puno slatkiša te smo odlučili da napravimo i paketiće za najmlađe štićenike Doma ‘Rada Vrašnješević’. Važno nam je da djeci prenesemo osjećaj za darivanje i da se uvijek sjete i druge djece i da sa njima podijele ono što imaju“ kazala je Zeljković.

„U ovogodišnjoj akciji učestvovali su svi učenici, tako da smo napravili dosta paketića. Nadamo se da će najmlađi štićenici uživati u paketićima“ kazale su predstavnice Savjeta učenika Katarina Mitrović i Bojana Srdić.

U Domu “Rada Vranješević” kažu da ih svaka akcija i donacija namijenjena njihovim štićenicima obraduje jer, posebno one iza kojih stoje mladi ljudi koji pokazuju da imaju ocjećaj za dijeljenje i pomaganje.