Vijesti 29.03.2017.

Uhapšena žena pljačkaša banke u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Oksana Reljić (42), državljanka Moldavije i BiH, uhapšena je na graničnom prelazu Rača na osnovu potjernice koju je za njom raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje maloljetne djece.

Reljićevoj se na teret stavlja da je 2014. godine napustila svoje troje djece, čiji se otac Milan Reljić nalazi na izdržavanju 11-godišnje kazne zatvora u Kaznenopopravnom zavodu Foča zbog pljačke 1.035.000 KM iz Komercijalne banke u Banjoj Luci.

– Oksanu potražuje Centar javne bezbjednosti Banjaluka radi saslušanja u svojstvu osumnjičene u vezi s napuštanjem troje djece, dvoje maloljetnih blizanaca i jedne punoljetne ćerke, pojasnio je izvor blizak istrazi.

Oksanu su na ulazu u BiH juče uhapsili pripadnici Granične policije BiH, koji su je predali u nadležnost MUP RS radi daljnjeg postupanja.

Oduzeto roditeljsko pravo

Avaz nezvanično saznaje da s djecom nije bila u kontaktu od 2014. godine pa joj je, na prijedlog banjalučkog Centra za socijalni rad, Osnovni sud u Banjaluci oduzeo roditeljsko pravo nad blizancima, a protiv nje je pokrenut krivični postupak. Za treće djete pravo joj nije oduzeto jer je djevojka u međuvremenu postala punoljetna.

U rješenju Suda navodi se da je Oksana Reljić 2014. godine napustila djecu i otputovala u Moskvu. Djecu je ostavila u Banjaluci na čuvanje kod svoje prijateljice I. F. Određeno vrijeme s njima je bila u kontaktu i pomagala ih, ali je poslije izvjesnog vremena prestala slati pomoć.

Vanparnični postupak

Istovremeno je prestala kontaktirati kako s djecom tako i s prijateljicom, koja se obratila za pomoć banjalučkom Centru za socijalni rad.

Nakon provedenog postupka, blizanci su smješteni u Dječji dom “Rada Vranješevi”, a majka je u vanparničnom postupku ostala bez roditeljskog prava zbog, kako se navodi, napuštanja djece i grubog zanemarivanja roditeljskih dužnosti.

Otkucao razbojnike

Milan Reljić u žižu javnosti dospio je početkom februara ove godine, nakon što je MUP RS proveo akciju “Trezor”, u kojoj je više osoba uhapšeno zbog sumnje da su počinili osam pljački, teških oko dva miliona maraka, dva izazivanja opšte opasnosti i jedno ranjavanje, piše Avaz.

Iz tužilačkih spisa vidi se da je grupa razotkrivena zahvaljujući Reljiću, koji je iz zatvora otkucao sve osumnjičene.

(Avaz.ba)