Vijesti 13.12.2022.

Uhapšeni u akciji “Hornet” biće ispitani u zakonskom roku

ČITANJE: 1 minuta

Uhapšeni u akciji “Hornet” na području Sarajeva i Foče zbog organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom droge biće ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su uhapšeni u zajedničkoj akciji pripadnika Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminal, u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo.

Oni su osumnjičeni da su djelujući kao organizovana kriminalna grupa nabavljali veću količinu marihuane sa teritorije Crne Gore, te organizovalu prenošenje, skrivanje i krijumčarenje u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

U toku su pretresi objekata i vozila koja koriste ova lica.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet droge.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija “Skaj” i “Anom”.

Akcija se sprovodi po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH za organizivani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

(Srna)