Vijesti 24.02.2017.

UKC: Rendić potpisao kolektivni ugovor, dva sindikata tek će da odluče

ČITANJE: 1 minuta

Kolektivni ugovor za zaposlene u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske potpisao je danas Dragoja Rendić, predsjednik Sindikalne organizacije koja djeluje pri Sindikatu radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srpske, dok su dva sindikata zatražila sedam dana da bi donijela odluku.

Članovi najužeg poslovodstva UKC Republike Srpske predstavili su usaglašeni prijedlog kolektivnog ugovora predstavnicima reprezentativnih organizacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopšteno je iz UKC-a Srpske.

Predsjednik banjalučke podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Romana Rajić i predsjednik Sindikalne organizacije pri Samostalnom sindikatu radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Željko Šukalo zatražili su da im se ostavi rok od sedam dana kako bi donijeli odluku o eventualnom pristupanju ugovoru.

Na sastanku je zaključeno da predstavnici sindikalnih organizacija UKC Srpske od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zatraže na uvid kolektivne ugovore drugih bolnica u Srpskoj kako bi prava zaposlenih u UKC Srpske bila usaglašena sa onim u drugim ustanovama.

Zajednički stav učesnika sastanka je da je potrebno intenzivirati rad na usklađivanju svih zakonskih akata u oblasti zdravstva sa ciljem unapređenja zdravstvenog sistema Republike Srpske i položaja zaposlenih u zdravstvu.

(Srna)