UKC RS Stanje djevojčice iz Jezera u blagom poboljšanju

Stanje trinaestogodišnjakinje iz Jezera, koja je, dok je s godinu starijom sestrom učila plivati, potonula u jezeru Đol, trenutno je u blagom poboljšanju.

To je “Nezavisnim” potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, gdje je djevojčica hospitalizovana.

“Prema riječima dr Stojislava Konjevića, ljekara u Odjeljenju intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti, stanje pacijentkinje (2005.) trenutno je u blagom poboljšanju, a sve preciznije prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su i dalje preuranjene”, rekli su iz UKC RS.

Učenica sedmog razreda lokalne Osnovne škole “Vuk Karadžić” je, prije dvije sedmice, dok je s godinu starijom sestrom učila plivati, potonula u jezeru Đol, nakon čega ju je iz vode izvukao izletnik, koji je u blizini bio sa društvom.

(Nezavisne)

ČETVRTAK U ATRIJUMU Koncert Muzičke škole i izložba „U susret Vuku“

Ovog četvrtka u atrijumu, sa početkom u 11 časova, biće održan koncert učenika Muzičke škole „Vlado Milošević“ i postavljena izložba „U susret Vuku“ – Vuk Stefanović Karadžić u organizaciji Srpskog prosvjetnog kulturnog društva „Prosvjeta“, Gradski odbor Banja Luka.

NEZGODA U DERVIŠIMA Džipom udario staricu

Osamdesetjednogodišnja S.C. iz Banjaluke teško je povrijeđena jutros u ovom gradu, kada ju je, dok je pješačila, udario terenac Land Rover, a kojim je upravljao šezdesetjednogodišnji D.R. iz Kostajnice.