Vijesti 23.05.2017.

UKC RS: Završetak rekonstrukcije u roku

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izrazio je očekivanje da će rekonstrukcija Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci biti završena u planiranom roku i sa zadanim kvalitetom.

“Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i izvođač prati sve zadate rokove”, rekao je Bogdanić danas novinarima prilikom posjete četvrtoj i petoj etaži Centralnog medicinskog bloka u kojima će biti smještene Klinika za radiologiju, Klinika za onkologiju i Klinika intezivne medicine za nehirurške grane.

On je naveo da bi do polovine ove godine, eventualno do kraja oktobra, trebalo da iz centra grada bude preseljena i Klinika za pulmologiju.

“Nadam se da će naredne godine u ovo vrijeme, a možda i ranije, biti preseljena i hirurgija”, rekao je Bogdanić.

Vršilac dužnosti direktora UKC-a Vlado Đajić rekao je da je Vlada Republike Srpske uložila velika sredstva da bi Banjaluka dobila najbolji klinički centar u regionu, te da je cilj da se uz novi prostor radi i na usavršavanju kadrova.

“Napravili smo plan prema kojem bi za godinu dana trebalo da završimo uređenje i preseljenje UKC-a u jedan prostor i da paralelno s tim radimo na usavršavanju kadrova”, dodao je Đajić.

On je naglasio da će vrata UKC-a biti otvorena za sve pacijente i da je cilj da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi liječe i pacijenti iz Federacije BiH /FBiH/, regiona, ali i Evrope.

Bogdanić je danas posjetio i gradilište Sjevernog krila UKC-a.

(Agencije)