Vijesti 17.10.2018.

UMIČEVIĆ: Novi Zeleni most nazvati po patrijarhu Pavlu

ČITANJE: 1 minuta

Tehnički direktor banjalučke Fabrike obuće “Bema” Marinko Umičević predložio je da novi Zeleni most u Banjaluci, čija bi izgradnja trebalo da bude završena do kraja godine, bude nazvan po blaženopočivšem patrijarhu srpskom Pavlu.

“Na ovaj način bismo se odužili patrijarhu Pavlu i sačuvali sjećanje na njega i njegovu čuvenu poruku `Budimo ljudi`. Ako smo ljudi, tako bi i trebalo da bude”, rekao je Umičević, koji je i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Umičević navodi da je izgradnja novog mosta počela “nakon višegodišnjih vapaja”, te da se na taj posao čekalo pola vijeka.

“Insistirao sam na gradnji novog mosta, jer se u tom dijelu grada nalazi fabrika `Bema` pa bi u slučaju požara u ovom preduzeću, vatrogasnom vozilu bio otežan prelazak starog mosta, jer je imao jednu saobraćajnu traku”, naveo je on.

Gradnja novog Zelenog mosta počela je sredinom jula, a radovi vrijedni 2,2 miliona KM trebalo bi da budu završeni do kraja decembra. Predviđeno je da most ima dvije saobraćajne trake, dužine 80 i širine 14 metara, uz pješačke i biciklističke staze.

Gradnja ovog mosta jedan je od pet velikih infrastrukturnih projekata na području grada koji su finansirani iz emitovane emisije gradskih obveznica u iznosu od 6,2 miliona KM.

(Srna)