Vijesti 07.07.2016.

Umjesto u hostelu, završili u parku: Bugarski navijači pod vedrim nebom do početka utakmice

ČITANJE: 2 minute

Navijači bugarskog Fudbalskog kluba “Beroe” dovedeni su u prostorije CJB Banjaluka na ispitivanje povodom sinoćnje masovne tuče ispred hotela “Bosna” u Banjaluci.

Nakon što su dali izjave, policija ih je sprovela u park “Mladen Stojanović”, gdje će se najvjerovatnije zadržati do početka utakmice njihovog kluba sa bijeljinskim “Radnikom”, saznaje “EuroBlic”.

Zbog toga što su bili na ispitivanju nisu mogli da produže boravak ni u jednom od hostela u Banjaluci.

Za sada policija ne otkriva na koji način će navijače obezbjeđivati u parku i ispratiti na Gradski stadion. Utakmica počinje u 18 časova.

Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka, na pres konferenciji, potvrdila je da je uhapšeno jedno lice iz Banjaluke, koje je učestvovalo u masovnoj tuči.

Policija privodi i “Lešinare”

U CJB Banjaluka, saznajemo da policija privodi i vođe “Lešinara”, navijača Fudbalskog kluba “Borac”, a sve kako bi se utvrdile tačne okolnosti krvave tuče.

Bugari optužuju

Bugarski navijači oglasili su se na zvaničnoj Fejsbuk stranici navijača bugarske reprezentacije i, uz priložene slike povreda, napisali da su ih napali Lešinari, navijači banjlučkog “Borca”.

Kako stoji u objavi, na navijače iz Bugarske Lešinari su nasrnuli palicama, noževima i svim drugim sredstvima koje su im dolazile pod ruku.

Stanje povređenih

“EuroBlicu” je potvrđeno da su u Univerzitetski i klinički centar u (UKC RS) u Banjaluci dovezena dva pacijenta kojima su konstatovane lakše povrede u vidu ogrebotina i posjekotina.

– Vozilom SHP oko 10 minuta poslije ponoći dovezen je T.D. (26), a u 9.50 časova ujutro i A.T. (31). Prema riječima glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji Dragana Tomića pacijenti su zadobili lakše tjelesne povrede i pušteni su na kućno lečenje – naveli su u UKC RS.

(EuroBlic)