Vijesti 14.10.2018.

Useljenje u Studentski dom počinje u utorak

ČITANJE: 1 minuta

Akademska godina je počela, a smještaj za sve studente koji ispunjavaju uslove za boravak u Studentskim domovima još nije omogućen. Useljenje u drugi paviljon Studentskog centra “Nikola Tesla” počinje u utorak, a u prvi paviljon, zbog radova i sanacije, tek od kraja novembra.

“Od utorka krećemo u proceduru da se u skladu sa pravilima našim, kada je u pitanju smještaj, krene u proceduru smještanja studenata u drugi, treći i četvrti paviljon, u skladu sa našom konkursnom procedurom, a to jeste sa raspisanim slobodnim mjestima od 992 ležaja. 188 brucoša, odnosno novoupisanih studenata, će biti primljeno na smještaj, gdje će biti raspoređeni u drugi, treći i četvrti paviljon”, rekao je Zoran Babić, direktor Studentskog doma “Nikola Tesla”.
Studentima probleme stvara neuseljivi prvi paviljon, jer će gužvi, tvrdi predsjednik Skupštine Studenata SC “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica, opet biti u sobama preostala tri doma. Kada je u pitanju obnovljeni drugi paviljon, zadovoljni su obavljenim radovima.

“Jako smo zadovoljni što se dom obnovio, što će studenti imati bolji smještaj, što će imati puno bolje uslove. Što se tiče i samih petih spratova gore će biti smješteni najbolji studenti, oni će gore imati i svoju čitaonicu i svoju kuhinju na istom spratu, a što se tiče samog roka jedino tu nismo zadovoljni”, rekao je Karlica.

Stari i dotrajao studenjak, u decembru je dokrajčilo nevrijeme u kojem je jak vjetar potrgao krovove sa tri studentska doma, koji su nakon obilnih kiša poplavili i ostali gotovo uništeni. Sanacija u drugom paviljonu počela je u maju i trebala je biti završena do 5. septembra, dok je u prvom počela u julu, a kraj radova očekuje do 30. novembra.

(ATV)