USKORO OTVARANJE Stubovi i solarni paneli podigli troškove rekonstrukcije bivšeg Šoping centra

Nova sportska dvorana Centar bi uskoro trebala primiti prve sportiste, ali je rekonstrukcija nekadašnjeg Šoping centra u Jevrejskoj ulici za novu namjenu koštala više nego što je prvobitno bilo planirano.

Naime tenderom je za te namjene bilo predviđeno 1,02 miliona KM, ali su nepredviđeni radovi na kraju taj iznos povećali na 1,2 miliona KM.

Polovinu sume je obezbijedila Gradska uprava Banjaluka emisijom gradskih obveznica, dok je 50 odsto sredstava obezbijeđeno iz budžeta predsjednika RS.

Pored toga, iz gradske kase je za nabavku opreme planirano još 100.000 KM tako da je konačna računica pokazala da će na taj projekat biti potrošeno 1,3 miliona KM.

U Gradskoj upravi su rekli da su, u odnosu na tender, za rekonstrukciju objekta bivšeg Šoping centra za dodatne radove morali obezbijediti još oko 200.000 KM.

– Projektant je tražio da ojačamo kompletnu konstrukciju i zato smo morali ugraditi još četiri dodatna betonska stuba. Ojačali smo i metalnu konstrukciju – rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da su pored toga morali instalirati konstrukciju, koja bi u budućnosti omogućila da se na ovom objektu postave solarni paneli.

– Konkurisali smo za sredstva putem jednog projekta. Kako bi uopšte mogli aplicirati jedan od uslova je bio da moramo imati sve obezbijeđeno za postavljenje solarnih panela. Još se ne zna da li će nam sredstva biti odobrena ali kroz te radove na ovoj dvorani imamo mogućnost da u nekom narednom periodu dogradimo te panele – objasnili su u Gradskoj upravi.

Nabavka opreme za dvoranu će morati sačekati još neko vrijeme jer, kako su u Gradskoj upravi potvrdili, još nisu nisu okončane žalbe na tender za kupovinu koševa, mreža za odbojku i slično.

Nedavno je regulisan i status dvorane. Skupština grada je na posljednjem zasjedanju donijela odluku da se ovaj prostor preda na upravljanje JU Sportski centar “Borik”.

Prenamjena ovog objekta započela je krajem maja prošle godine.

Ova je prva sportska dvorana izgrađena u Banjaluci nakon više od četiri decenije, izuzimajući školske i studentske dvorane.

Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odigravanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

(Srpskainfo)

DODIK PONOVO ZAPJEVAO Na zboru na Manjači veselo

Dodikov nastup pod jednim šatorom na Kočićevom zboru traje već skoro sat vremena, a kako saznajemo, očekuju ga na još jednoj bini. Veselo je na Kočićevom zboru na Manjači. Milorad Dodik pjeva ispod šatora. pic.twitter.com/tMB6vDsm4l — SrpskaInfo (@InfoSrpska) August 25, 2019 Dočekali su ih pjesmama dobrodošlice: “Oj Srbijo, ne treba ti više, pola Bosne ćirilicom

DODIK: Ako Tegeltija ne bude imenovan, sjedica će biti farsa

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da predstojeća sjednica Predsjedništva BiH, ako ne bude završeno imenovanje Zorana Tegeltije za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, više neće biti saga, nego farsa. Dodik je rekao novinarima u Stričićima da on ne pravi nikakvu sagu. On je naveo da je nova sjednica Predsjedništva BiH

Podlegao muškarac kojem je zet zabio sjekiru u glavu

Milan Mudrinić (57) iz Bosanske Krupe preminuo je sinoć na UKC RS usljed teških povreda nakon što mu je u srijedu naveče zet Goran Mirković (39) u Lamincima kod Gradiške tokom sukoba zabio sjekiru u glavu, saznaju Nezavisne. “I pored svih uloženih napora ljekara da mu spasu život pacijent M.M. (57) je preminuo juče u

KRAJ KREATIVNOG AVGUSTA Izložbom i nastupom zatvaraju manifestaciju za mlade

Na obali Vrbasa, iza sportske dvorane Obilićevo, večeras sa početkom u 18 časova, biće upriličeno otvaranje izložbe likovnih, kreativnih i foto radova, nastalih tokom programa manifestacije „Kreativni avgust“ – saopšteno je iz Omladinskog centra „Zdravo da ste“. Ovom prilikom biće organizovan muzičko scenski nastup uz goste – komičare Mirka Komljenovića Mirkana i Omera Hodžića, te

Dodik i Vulin stigli na Manjaču

Na završnu ceremoniju 54. Kočićevog zbora u Stričićima na Manjači, stigao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije. Ministar Vulin je stigao vojnim helikopterom Ministarstva odbrane Srbije. Vulin je redovan gost Kočićevog zbora već godinama. Porijeklom je i sam sa Manjače. U Stričićima na Manjači, rodnom mjestu narodnog tribuna Petra

STRIČIĆI Počela centralna manifestacija Kočićevog zbora

U Stričićima na Manjači, rodnom mjestu narodnog tribuna Petra Kočića, danas je počela centralna manifestacija 54. Kočićevog zbora. U okviru ove tradicionalna manifestacije u crkvi na Klisini služen je parastos srpskom piscu, pjesniku i političaru, a potom su u Stričićima položeni vijenci na spomenik za 44 srpska borca poginula u proteklom ratu. Vijence su položili

Servisne informacije za nedjelju, 25. avgust

Servisne informacije za nedjelju, 25. avgust 2019. godine: Policijska uprava Na teritoriji grada u proteklih 24 sata zabilježena su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen četiri puta.  Desilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica lakše,  a jedno teže povrijeđeno. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledano je 113