Vijesti 11.02.2019.

USKORO OTVARANJE Stubovi i solarni paneli podigli troškove rekonstrukcije bivšeg Šoping centra

ČITANJE: 2 minute

Nova sportska dvorana Centar bi uskoro trebala primiti prve sportiste, ali je rekonstrukcija nekadašnjeg Šoping centra u Jevrejskoj ulici za novu namjenu koštala više nego što je prvobitno bilo planirano.

Naime tenderom je za te namjene bilo predviđeno 1,02 miliona KM, ali su nepredviđeni radovi na kraju taj iznos povećali na 1,2 miliona KM.

Polovinu sume je obezbijedila Gradska uprava Banjaluka emisijom gradskih obveznica, dok je 50 odsto sredstava obezbijeđeno iz budžeta predsjednika RS.

Pored toga, iz gradske kase je za nabavku opreme planirano još 100.000 KM tako da je konačna računica pokazala da će na taj projekat biti potrošeno 1,3 miliona KM.

U Gradskoj upravi su rekli da su, u odnosu na tender, za rekonstrukciju objekta bivšeg Šoping centra za dodatne radove morali obezbijediti još oko 200.000 KM.

– Projektant je tražio da ojačamo kompletnu konstrukciju i zato smo morali ugraditi još četiri dodatna betonska stuba. Ojačali smo i metalnu konstrukciju – rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da su pored toga morali instalirati konstrukciju, koja bi u budućnosti omogućila da se na ovom objektu postave solarni paneli.

– Konkurisali smo za sredstva putem jednog projekta. Kako bi uopšte mogli aplicirati jedan od uslova je bio da moramo imati sve obezbijeđeno za postavljenje solarnih panela. Još se ne zna da li će nam sredstva biti odobrena ali kroz te radove na ovoj dvorani imamo mogućnost da u nekom narednom periodu dogradimo te panele – objasnili su u Gradskoj upravi.

Nabavka opreme za dvoranu će morati sačekati još neko vrijeme jer, kako su u Gradskoj upravi potvrdili, još nisu nisu okončane žalbe na tender za kupovinu koševa, mreža za odbojku i slično.

Nedavno je regulisan i status dvorane. Skupština grada je na posljednjem zasjedanju donijela odluku da se ovaj prostor preda na upravljanje JU Sportski centar “Borik”.

Prenamjena ovog objekta započela je krajem maja prošle godine.

Ova je prva sportska dvorana izgrađena u Banjaluci nakon više od četiri decenije, izuzimajući školske i studentske dvorane.

Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odigravanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

(Srpskainfo)