Magazin 14.08.2018.

USPJEH BANJALUČKOG PROJEKTA Film “Meso” u glavnoj selekciji festivala u Montrealu

ČITANJE: 1 minuta

Film “Meso” banjalučkog režisera Saše Hajdukovića ušao je u glavnu takmičarsku selekciju “World Competition “ na Filmskom festivalu u Montrealu.

Film “Meso” sublimacija je devet epizoda serije, za koju scenario potpisuje Nikola Kolja Pejaković, a režiju Saša Hajduković, dok je izvršni producent banjalučka producentska kuća “Bosonoga”.

Nakon što je serija “Meso“ postigla regionalni uspjeh, sjajne vijesti dolaze iz Kanade, gdje će se filmska verzija takmičiti sa drugim svjetskim filmovima na ovogodišnjem izdanju festivala, koji će biti održan od 23. avgusta do 3. septembra.

– Ovo je već sada najveći uspjeh jednog lokalnog banjalučkog projekta, i to je nešto na šta možemo biti ponosni. Vodimo se onom “važno je učestvovati”, ali smo svjesni kvaliteta koji nosi “Meso” i bezvremenske poruke koja je razumljiva na svim jezicima. Radujemo se odlasku u Montreal i prilici da upoznamo prestižna imena iz svijeta filma. Za “Meso” će ovo biti i svjetska premijera – rekla je Brana Janković, producentkinja filma i serije “Meso“.

Film, baš kao i serija, žestoka je, savremena dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini.

Glavne uloge tumače Igor Đorđević (Mirko) i Nikola Pejaković (Slavko), a pored njih igraju i Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i drugi.

(Srpskainfo)