Vijesti 18.10.2018.

USPJEŠNA AKCIJA Prikupljeno više od 800 hiljada KM i sagrađeno 19 dječijih igrališta (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Na širem području grada, za godinu i po, sagrađeno je 19 novih dječijih igrališta u velikoj akciji Grada i društveno odgovornih kompanija. Ukupna novčana vrijednost svih donacija u okviru ove akcije do sada iznosi više od 800.000 KM.

Od aprila 2017. godine, novo mjesto za igru dobili su mališani iz više naselja širom grada. Ova akcija Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija je jedna od najbolje prihvaćenih aktivnosti od strane građana, i kao takva biće nastavljena i u narednom periodu.

Uz zahvalnost dosadašnjim donatorima, poziv za učešće u akciji i dalje ostaje otvoren za sve zainteresovane kompanije.

Tako su, zahvaljujući ovoj akciji, mališani do danas dobili nove prostore za igru u Parku „Mladen Stojanović“ (donacija „Mlijekoprodukta“), u Bulevaru vojvode Živojina Mišića (donacija „Mikrofina“), u Pavlovcu (donacija kompanije „Paspalj“), u MZ Petrićevac, na lokaciji „Žute zgrade“ – donacija građana i preduzeća Žute zgrade – Fortuna, te u Novoj varoši gdje su u Ravnogorskoj ulici veliko igralište sagradile kompanije „Elnos“ i „Tenzo“.

Komapnija „M:tel“ poklonila je sugrađanima dječije igralište i rekreativnu zonu u krugu „Akvane“, a „Hemofarm“ novo igralište najmlađima u Ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo. „Kroacija osiguranje“ je darovala igralište djeci u naselju Centar Aleja.

Zajedničkim ulaganjem kompanija „Malbašić“, „Gradip“, „Hidrokop“ i „Aragosta“ izgrađena su igrališta u Knežopoljskoj i u Ulici Rade Vranješević u naselju Borik. „Unikredit“ banka donirala je i obnovila igrališta na plaži Abacija i u Bulevaru cara Dušana, dok je „Krajinapetrol“ dao novčanu donaciju od 5.000 KM.

U Zalužanima, novo igralište zajedno su uradile kompanije „Ekskluziv linžeri“ i Građenje Đurić; koncern „Agram– Euroherc“ uz pomoć Grada sagradio je novo dječije igralište u krugu vrtića „Radost“, dok su najmlađi u Karanovcu dobili igralište zahvaljujući donaciji „Drvoprodeksa“ i FK Karanovac.

I mališani u Lazarevu dobili su nova mjesta za igru, i to jedno u krugu Osnovne škole „Borisav Stanković“ koje je donirala kompanija „Meridian“ i drugo u Dubičkoj ulici, koje su zajedno obnovili mještani sa tog prostora i Grad.

Zahvaljujući donaciji „Adiko banke“, novo igralište nedavno je izgrađeno i na Starčevici, dok su radovi još u toku na igralištu u Novoj varoši, u stambenom bloku između ulica Dragiše Vasića, Masarikove i Stevana Mokranjca, koje gradi „Tropik“.